De grote schoonmaakbijbel, een perfect cadeau voor op kamers

Help! Je kind/ broer/zus/nichtje/neefje is geslaagd voor zijn middelbare school diploma. Volgend jaar studeren en op kamers. Nu op zoek naar het perfecte cadeau!  Van schoonmaken zal er wel niet zoveel van komen, maar toch wil je handige tips meegeven. Wat dacht je van de grote schoonmaakbijbel?

de grote schoonmaakbijbel

De grote schoonmaakbijbel

De grote schoonmaakbijbel is met recht groot! En een bijbel die over schoonmaken gaat. Echt alles waar je maar tips voor kan gebruiken staan erin. Het boek is mooi stevig en in duidelijke haast Jip en Janneke taal staan er duizenden tips in verwerkt om aan de slag te gaan met je huis.

de grote schoonmaakbijbel

Calorieën verbranden

Ik wist allang dat je met schoonmaken veel calorieën kunt verbranden. Daarom is mijn schoonmaakster natuurlijk ook zo dun! Ik vind dit soort lijstjes altijd wel leuk om te zien en het belooft heel wat als je de grote schoonmaakbijbel volgt dan ben je met een maand keigoed je huis bijhouden zo een paar kilo kwijt denk ik?

de grote schoonmaakbijbel

Schoonmaken

In het eerste deel van de grote schoonmaakbijbel vind je allerlei tips over schoonmaken.

 1. Welke huis, tuin- en keukenproducten moet je in huis hebben?
 2. Wat is een ergonomische manier om schoon te maken? Dat wil dus zeggen wat is de juiste houding bij verschillende karweien.
 3. Hoe maak je het beste ramen, gordijnen, vloeren, deuren, lampen, kroonluchters en radiotoren schoon?
 4. Hoe verlucht je je huis op een goede manier?
 5. Tips voor een algemene schoonmaakplanning
 6. En als laatste je huis van zolder tot kelder schoongemaakt!
de grote schoonmaakbijbel

Tips voor in de keuken uit de grote schoonmaakbijbel

Het meeste wordt er gesproken over tips voor in de keuken en schoonmaken met huis tuin en keukenspullen in de grote schoonmaakbijbel.

Tip van Liesbeth

Ramen Wassen

Heel veel mensen wassen ouderwets hun ramen nog met Ammonia. Maar met wat allesreiniger of afwasmiddel kun je ook prima je ramen wassen. En dan heb je ook nog de truc met kranten om ze streeploos schoon te maken.

De frituurpan en de Barbecue

schoonmaakbijbel

Je kent dat wel. Heb je net schoon frituurvet ga je iets frituren wat veel rommel achterlaat en dan is je frituurvet vies. Met de truc van eiwit in je frituur haal je dit er makkelijk uit! Ideaal en ik had er nog nooit van gehoord. De plaatjes zijn belovend in elk geval. Wij frituren niet zo veel meer maar voor mensen die dit wel doen een goede tip uit de grote schoonmaakbijbel.

grote schoonmaakbijbel

Bij mijn schoonouders doen we vaak een gezellige Barbecue. Maar mijn schoonvader klaagt altijd over de roosters schoonmaken. Met deze tip is dat snel verleden tijd. We hebben het al uitgeprobeerd en inderdaad was het achteraf veel makkelijker om schoon te maken.

Wassen drogen en strijken

In het tweede deel van de grote schoonmaakbijbel vind je alles over

 • Wassen
 • Drogen
 • Strijken

Sja Strijken doe ik niet daar heb ik echt een hekel aan. Heb je net een kreukel eruit gestreken zit de andere er weer in. Manlief doet zelf zijn overhemden gelukkig.

Wassen doe ik veel! maar kleren hang ik altijd te drogen op de waslijn. Handdoeken en ondergoed gaan wel in de droger. Heerlijk zo’n zachte handdoek.

Ik moet eerlijk bekennen dat als ik zelf vlekken er niet uit krijg de kleding naar mijn schoonmoeder gaat die engelengeduld heeft met vlekken en het echt leuk vind om de kleding weer schoon te krijgen met allemaal middeltjes.

Tip van Liesbeth

Het is dat wij vorig jaar geen sneeuw hebben gehad in Delft anders doe ik deze tip elk jaar. Het is echt ideaal!

De poetstest in de grote schoonmaakbijbel

Als laatste volgt de poetstest. Deze deed ik samen met mijn schoonmoeder die echt alles weet over wassen en vlekken uit kleding krijgen. Leuk om te kijken wie de beste score had gehaald.

15 vragen waar je de antwoorden allemaal van kunt vinden in dit 357 pagina’s tellende boek.

Dingen die ik fout had in de poetstest:

 • De (microvezel) doeken gaan na gebruik in de was. Hoe was je ze?
  • 40 met wasverzachter, 90 met wasverzachter, 30 met azijn, 60 evt azijn.
 • Hoe krijg je een hard geworden zeemvel weer zacht?
  • Weken in water met: wasmiddel,olijfolie,bleekmiddel, scheut cola
 • Gesmolten kaas. Lekker, maar ook wel kleverig. Hoe krijg je vaatwerk met aangekoekte kaas het eenvoudigst schoon?
  • heet water, koud water, schuurmiddel, speciaal product voor gesmolten kaas.

Ben benieuwd wat jullie denken!! 

Dit boek is een echte absolute aanrader voor als je kamers gaat, alleen gaat wonen of gewoon wel wat tips kunt gebruiken!

Specificaties de grote schoonmaakbijbel

Auteur: Het Poetsbureau | Hilde Smeesters | Uitgever: Lannoo | 9789401432665  | maart 2016 | 360 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

4 reacties

 1. Zo’n boek zou mij ook goed van pas zijn gekomen. Wanneer je uit huis gaat weet je vaak niet zo goed hoe je schoonmaak moet aanpakken, omdat thuis vaak veel voor je gedaan werd. De tips om de badkamer en wc schoon te maken zijn erg goed!

 2. Ik kan mij voorstellen dat veel jongeren niet goed weten hoe ze schoon moeten maken wanneer ze uit huis gaan. Dit boek is trouwens ook leuk om cadeau te geven! Wellicht heb ik zelf ook nog wat aan de schoonmaaktips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.