De laatste vrouw – Deel 2 van de Julia Menken detective-trilogie

De laatste vrouw is het spannende tweede deel van de Julia Menken detective trilogie, geschreven door Chantal van Mierlo. Eerder dit jaar las ik al het eerste deel, de verloren jongen. Ook het tweede deel is weer spannend, met verschillende wendingen in de zaak die moet worden opgelost. Maar ook in het leven van gedragsdeskundige Julia Menken zelf. Haar hulp is nodig om een reeks vermissingen op te lossen. Maar de timing van deze vraag is belabberd, Julia zit zelf vast in haar eigen verdriet en problemen. De laatste vrouw is vanaf de start een spannend boek! Let op, heb je het eerste deel nog niet gelezen? Deze review kan spoilers bevatten dan.

de laatste vrouw

Drie vermissingen

Julia wordt vaker ingeschakeld bij zaken waar de politie vastloopt en het kan helpen om in de patronen en gedachtes van de vermoedelijke dader te kruipen. In de laatste vrouw, wat zich afspeelt in de Brabantse Peel, worden drie vrouwen vermist. Ogenschijnlijk hebben ze geen raakvlakken, maar de zaken lijken wel op elkaar. Totdat een van de vrouwen zwaargewond gevonden wordt. Deze vondst leidt tot een tijdelijke stroomversnelling waarbij een broer en zus verhoord worden. Beide zijn merkwaardig, en het is onduidelijk wie welke waarheid spreekt, en hoe ze zich tot elkaar verhouden.

Ondertussen heeft Julia moeite om het hoofd boven water te houden. Dit door diverse gebeurtenissen die we kunnen lezen in het eerste boek. Het lukt haar nauwelijks om voor haar zoontje te zorgen en er hangt een dreiging van jeugdzorg boven haar hoofd. Tot overmaat van ramp moet haar goede vriend en vertrouwenspersoon, Maarten voor zijn werk uit beeld verdwijnen. Alle ellende loopt door elkaar heen.

Chantal van Mierlo

De laatste vrouw

Met de cryptische aanwijzingen van de broer gaat Julia met de zaak aan de slag. Hij is manipulatief en onberekenbaar. Maar ook zijn zus gedraagt zich wonderlijk. Wanneer ook de buurman niet de waarheid blijkt te spreken, zijn er 3 mogelijke daders. Onduidelijk is hoeveel slachtoffers er zijn. Zo komen er steeds meer puzzelstukjes, maar lukt het nog niet om de puzzel zelf te kunnen leggen.

De laatste vrouw is een spannende detective, waarbij je steeds de wendingen in het verhaal volgt en tot het eind toe niet weet hoe het in elkaar zit. Gedragsdeskundige Julia maakt in haar privéleven wel erg veel mee, maar verder leest het boek heerlijk. Ik ben dus ook razend benieuwd naar deel 3 De onbekende man, dit boek verschijnt in juni 2022.

Specificaties De laatste vrouw

Auteur: Chantal van Mierlo | Uitgever: De Crime Compagnie | Maart 2022 | 9789461095862 | 349 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Chantal van Mierlo
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.