De lamabende: detectives in Lamavacht, een met hart en speeksel verhaal

De lamabende is een grappig en ontroerend boek met in de hoofdrol 3 sprekende lama’s. Alhoewel 1 stiekem een alpaca is en ze ons wel kunnen verstaan, maar alleen terug blaten want wij mensen verstaan hun niet. Onbegrijpelijk toch, dat vinden zij in elk geval wel. Een aanrader voor in de klas!

Detectives in lamavacht

De lamabende bestaat uit 2 lama’s en 1 alpaca. Maar om het makkelijker te maken spreken we gewoon over 3 lama’s. Eerst wonen alleen Einstein en Peterselie, maar later komt de kleine zwartharige Vokonela erbij. Ze wonen op een boerderij met 2 meisjes en hun ouders. De papa werkt bij de politie en de mama doet lama wandelingen. Op een nacht wordt er ingebroken. De politie kan niks ontdekken en de meisjes besluiten met vrienden een detective club op te zetten. Maar dat doet de lama bende ook! En dat zorgt echt voor hele grappige situaties!

Illustraties in de lamabende

Nikolai Renger tekende grappige illustraties bij de lamabende in grijstinten. Gelukkig is de cover fullcolour zodat je een goed beeld krijgt hoe Peterselie, Einstein en Vokonela eruitzien. Bij de hoofdstukken staan er leuke portretfoto’s van de dieren. De mimieken van deze slimme beesten zijn erg leuk getekend en zijn echt complementair aan de geschreven tekst.

De lamabende

Wat heb ik heerlijk gelachen om de lama grappen, de droge humor en de natte zoenen van de lama bende. Want ja hoe kun je nu op zoek naar een detective als je of op stal of in de paddock vast zit.

De 3 lama’s weten op slimme manieren uit te breken en er lijkt wel een race te zijn ontstaan tussen de kinderen die detective spelen en de lamabende. Maar wie zal nu de inbreker echt weten te ontmaskeren?

Echt super leuk om voor te lezen in de klas en voor kinderen van 8 tot 10 jaar om zelf te lezen. En nu maar hopen dat er meer avonturen komen van de lamabende om van te genieten.

Specificaties de lamabende

Auteur: Heike Eva Schmidt | Illustraties: Nikolai Renger | Vertaling: Erika Venis / Vitataal | Uitgeverij Veltman | 9789048320257 | mei 2022 | 176 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link naar Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

de lamabende
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.