De lantaarnaansteker – Aline Sax, een verhaal over familie en vrienden

Na zijn vorige review van de hamstersaurus Rex kreeg zoon Elias van gastblogger Elles de smaak te pakken. Voor het speciale boek de lantaarnaansteker schreef hij wederom een prachtige review.

Hoor je vannacht tik-tok geluiden op straat? Dan hoor je de lantaarnaansteker.

Hij trotseert ijzig weer en kou, hij kent alle mensen van de stad. Het is de lantaarnaansteker. Elke  avond draait hij aan het gaswieltje van alle lantaarns, elke avond ziet de lantaarnaansteker voor een aantal ramen:

  • Een vrouw die wacht tot haar geliefde terugkomt. Ze stuurt brieven op hagelwit papier. Nooit krijgt ze een brief teruggeschreven, alleen haar eigen brieven, ongeopend. Hij ziet een klein meisje dat wacht tot haar vader terug komt van zijn werk. Als hij eindelijk thuis komt slaapt het meisje al.
  • Een man naast het bed van zijn vrouw. De vrouw is ziek en wordt elke dag zieker, de man naast het bed hoopt, bid en smeekt. Het helpt niets.
  • Een vreemdeling die de krant probeert te lezen. Maar dat lukt niet omdat hij de woorden niet kan lezen.
  • En een oude man en vrouw aan tafel. Aan het hoofd staat een kinderstoel met een bord, de stoel is leeg. De oude man en vrouw praten niet, ze huilen alleen.

De lantaarnaansteker loopt verder. Opeens krijgt hij een idee..

Voor alle leeftijden

De lantaarnaansteker is naar mijn mening voor alle leeftijden omdat ik het een echt voorleesboek vind, en de tekeningen zijn mooi. Het is goed geïllustreerd en ze laten soms ook zien met wat voor soort materiaal ze tekenen/schilderen. Het is een mooi verhaal over familie en vrienden. Dat kun je zien aan het idee van de lantaarnaansteker. De hond die door het verhaal loopt is goed bedacht en geïllustreerd. Ouders, het verhaal is perfect voor uw kleine kinderen. Maar… Hoor je vannacht tik-tok geluiden op straat, dan weet je dat het verhaal niet verzonnen was.

Elias (11 jaar) schreef deze review over de lantaarnaansteker

Specificaties de Lantaarnaansteker

Auteur: Aline Sax | Illustrator Ann de Bode | Uitgeverij: De Eenhoorn | 64 pagina’s | December 2018 | 9789462913455 | Meer informatie vind je hier

footer5
Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.