De lessen van Beer bevat een tiental waardevolle boodschappen!

“Beertje voelt zich vaak verdrietig: Hij wil ook graag groter en slimmer zijn!” En net als Beertje zullen een hoop kinderen dat gevoel met hem delen. De lessen van Beer is een troostrijk boek dat gaat over houden van jezelf, anderen helpen en genieten van de kleine dingen in het leven.

De lessen van Beer voorkant

Een bijzonder, hartverwarmend verhaal

Beertje voelt zich vaak verdrietig: hij wil ook graag groter en slimmer zijn! Maar dan, op een dag, wordt alles anders. Grote Beer, die oud en wijs is, besluit Beertje elke dag iets te leren, waardoor Beertje zich steeds fijner begint te voelen. Het is het begin van een prachtige vriendschap.

Dat staat er op de achterkant van “De lessen van Beer”. En alleen al daardoor wilde ik dit boekje hebben. De tekening van Ivan en Ilia aan de voorkant trekken gelijk je aandacht. Een grote beer met Beertje tussen zijn benen. Dit moet wel het begin zijn van een mooie vriendschap. En na het lezen van dit boekje wist ik het zeker. Dit is een bijzonder en hartverwarmend verhaal die heel mooi is uitgewerkt!

De tien lessen van Beer moet iedereen volgen

In het boek leert Beer tien lessen aan Beertje. Elke dag leert Beer iets nieuws aan Beertje. Dingen waardoor Beertje zich beter, groter en slimmer gaat voelen. Het zijn lessen die iedereen zou moeten volgen. Hoewel we het allemaal weten, wordt het wel eens vergeten. En daarom is dit niet alleen een heel mooi boek voor kinderen, maar ook volwassenen zouden dit boek moeten lezen! Ik weet zeker dat jij je na deze lessen een stuk beter gaat voelen! Tijdens de lessen van Beer leer je van jezelf te houden, waar jouw talenten liggen en dat je goed voor jezelf moet zorgen. Mooie, maar vooral waardevolle lessen!

Waardevolle lessen op rijm

Als ik aan Marianne Busser en Ron Schröder denk dan denk ik aan boeken in rijmvorm. En dat is deze keer niet anders. Alles hoofdstukken, lessen, staan in rijm geschreven. Dat vind ik persoonlijk zo lekker voorlezen en regelmatig roepen mijn kleuters het laatste woord. Kan je gelijk zien wie er goed kan rijmen en wie er dus ook goed luistert. De boeken van Marianne en Ron lezen gewoon heerlijk weg en elk kind vindt het fijn om er naar te luisteren. Hoe fijn is dat?

De lessen van Beer lees je in één adem uit

Toen ik hem in de klas wilde voorlezen dacht ik om elke dag een les voor te lezen en die te bespreken, maar mijn klas besloot anders. Ademloos zaten ze naar mij te luisteren met soms een “ja” knikkend hoofd. Toen ik wilde stoppen riepen ze dat ik door moest gaan. Ze wilden heel graag weten wat Beertje nog meer ging leren. En voor ik het wist hadden we het boek uitgelezen. “Wauw, juf. Wat heeft Beertje een hoop geleerd!” En onbewust hebben mijn kleuters ook een hoop geleerd.

Een belangrijke les over pesten

Één van de lessen gaat over pesten. Erg herkenbaar voor elk kind. Nadat ik het boek in één adem had uitgelezen, besloot ik elke dag een hoofdstuk te pakken en voor te lezen. Vooral het hoofdstuk over pesten was een belangrijke. Ik heb een pittig groepje met dynamische kleuters. Pesten en elkaar pijn doen komt elke dag wel voor. Met dit boekje kon ik er een mooi gesprek met ze voeren. De dingen waarmee ze kwamen waren erg waardevol en ik hoop dat ze door Beer die dag een belangrijke les hebben geleerd.

Les over pesten

Mooie tekeningen van Ivan en Ilia

Ik kende deze mensen nog niet maar wat maken ze prachtige tekeningen. Ivan en Ilia hebben Beer en Beertje zo mooi neergezet. En dan de omgeving om het tweetal heen. Echt heel erg mooi. Het duo zijn niet alleen tekenpartners, maar ook vriend en vriendin in het echt. Ze hebben al ontzettend veel getekend en ik denk dat ze nog lang niet klaar zijn. Ze werken vaak samen met Marianne en Ron, dus hou ze in de gaten!

Een pareltje voor thuis, én in de klas

Door de dikke kaft, hij is stevig en er zit iets zachts in, heb je het gevoel een duur en waardevol boek in je handen te hebben. De bladzijdes, de tekst én de tekeningen zorgen ervoor dat je heel voorzichtig met dit boek om wil gaan. En waardevol is het zeker. De lessen van Beer kan je heel goed met je kinderen bespreken thuis, vooral omdat het lessen zijn die ze mee kunnen nemen in het dagelijks leven. Daarnaast is het een geweldig boek om te hebben in de klas. Is er iemand die zich dom voelt? Pak er een les bij! Pesten in de klas? Beer heeft daar een mooie les over! Houden van jezelf… pak Beer erbij! En zo kan ik wel even doorgaan. Ik ben erg blij dat ik dit prentenboek heb en raad hem zeker ook aan jou aan!

Specificaties De lessen van Beer

Auteurs: Marianne Busser en Ron Schröder | Illustraties: Ivan en Ilia | Uitgeverij: Moon | 9789048861507 | juli 2021 | 32 pagina’s | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

De lessen van Beer achterkant
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

1 reactie

  1. Wauw wat heb je dat mooi omschrijven. Zo te lezen is dit een waardevol boek dat een hoop kindjes in hun schoen mogen krijgen. Bedankt, Joyce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.