De leukste boeken van Kikker, een mooie selectie

De kikkertiendaagse is net voorbij, maar toch wil ik jullie nog wel even de leukste boeken van Kikker door Max Velthuijs laten zien.

De leukste boeken van Kikker

hoofd De leukste boeken van Kikker

Hier komen ze dan onze leukste boeken van kikker!

Spelen met Kikker

spelen met kikker

In dit leuke boek van Kikker kun je 6 kleine verhaaltjes lezen met je kind. Na elk verhaaltje kunnen ze een puzzel maken. 4, 6, 8, 9, 12 en 16 stukjes. Een boek en puzzel in 1 dus.

In het eerste verhaal zijn Kikker en Beer aan het tekenen. Ze maken samen 1 tekening voor Eend. In het tweede verhaal gaan Kikker en Rat een eindje wandelen en mag Kikker op de rug bij Rat. In het derde verhaal zijn Kikker en Beertje een schat aan het graven! Ze vinden een mooie steen. in het vierde verhaal praten Rat en Kikker over monsters! Het vijfde verhaal gaat over Eend en Kikker die samen in een bootje aan het varen zijn en in het zesde verhaaltje spelen Kikker en zijn vriendjes samen tikkertje.

Een leuk dik puzzelboek wat leuk is om cadeau te geven bijvoorbeeld voor een tweede verjaardag. De leeftijd waarop ze interesse gaan krijgen in puzzelen!

Het enige nadeel is dat de puzzelstukjes soms wat moeilijk in de vorm te drukken zijn. Dat heeft het puzzelboek van Woezel en Pip ook. Dat doen ze natuurlijk dat de puzzelstukjes er niet makkelijk uit vallen als je het boek in de boekenkast hebt staan.

Waarom het een leuk boek van kikker is?

Interactie met je kind, samen puzzelen en de korte verhaaltjes. Het is gemaakt van stevig karton dus geschikt voor kinderhandjes die zelf willen lezen! Leuk voor het slapen gaan, maar ook leuk om mee te nemen met een dagje weg. Zo heb je en een spelletje en een boek bij je! Al is het boek wel een beetje dik en zwaar šŸ˜‰

Kikker gaat zwemmen

Kikker is verliefd

kikker is verliefd

Een super lief prentenboek over Kikker die zich een beetje gek voelt. Hij weet niet of hij vrolijk is of bedroefd en gaat voor de zekerheid toch maar even langs Haas. Hij vertelt dat van binnen het klopt van boem-boem, boem-boem. Haas denkt ernstig na als een echte dokter en pakt een dik boek uit de kast.

Versnelde hartslag, warm en koud, huilen en lachen. Kikker je bent verliefd! Kikker is helemaal blij en maakt een reusachtige kikkersprong, maar op wie is hij eigenlijk verliefd?

Varkentje helpt hem na te denken en dan weet Kikker het. Hij is verliefd op die mooie lieve schattige Eend. Dat vind Varkentje wel een beetje gek. Een Kikker is groen en Eend is wit. Maar Kikker weet het zeker.

Dag na dag legt Kikker mooie geschenken neer bij de deur van Eend. Aanbellen durft hij niet hij is gewoon te verlegen! Arme Kikker, hij kan er zelfs niet meer van eten. Dan besluit hij om iets geks te doen, hij moet iets doen wat niemand anders kan en hij besluit dat hij het wereldrecord hoogspringen gaat verbeteren. Hij oefent van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat en dan vrijdagmiddag, dertien minuten over twee, maakt hij de grootste sprong, maar verliest zijn evenwicht en valt neer. Eend ziet het gebeuren en rent naar hem toe.En dan vertellen ze elkaar dat ze van elkaar houden! Gelukkig de liefde kent geen grenzen.

Waarom het een leuk boek van kikker is?

Wist jij dat kleine kinderen diep van binnen stiekeme romanticus zijn? Ze vinden het geweldig dat Kikker verliefd is op Eend. Ze zitten op het puntje van hun stoel als ik ze voorlees dat Kikker allemaal lieve dingen doet voor Eend in het geheim en dat Eend maar niet raadt van wie ze al die mooie cadeautjes krijgt. En dat Kikker heeel hoog springt om de aandacht van Eend te krijgen. Dan op het eind dat ze elkaar lief vinden ze geven nog net geen applaus die lieve kleine romantische kindertjes.

Een boek die je geheid een knuffel oplevert!

Er is nu ook een recordable versie!

Kikker en de horizon

kikker en de horizon

Rat is al weer een tijdje op 1 plekje en voelt dat hij weer op pad moet gaan. Op naar nieuwe avonturen. Kikker wil mee de wijde wereld in. Eigenlijk vindt Rat dat Kikker daar nog veel te klein voor is, maar vooruit het mag. Samen gaan ze op weg en Kikker vindt het prachtig. Maar hij krijgt ook al snel trek dus ze stoppen even om een broodje te eten. Na een klein eindje wil Kikker wel weten of ze er al bijna zijn, bij de horizon. Rat raakt een beetje boos, want ze zijn pas net op weg. Kikker begint een beetje heimwee te krijgen en wil eigenlijk naar huis, maar Rat zegt dat ze nog verder moeten gaan.

leukste boeken van kikker

Kikker kan niet slapen met alle vreemde geluiden om hen heen. De volgende dag lopen ze nog heel veel meer en dan gaat het plots regenen en staan ze in de kou te schuilen onder een blad. Kikker mijmert over thuis zijn warme droge huis en zijn lekkere bedje. Als ze verder lopen over bergen en rotsen valt Kikker. Hij heeft zo’n pijn dat hij niet meer verder kan lopen en hij wil echt gewoon terug naar huis.

Ze gaan terug en Rat tilt Kikker op zijn rug. Kikker voelt zich erg ziek en Rat legt uit dat het heimwee is. Na een lange weg zien ze dan eindelijk hun vriendjes staan. Gelukkig heeft Varkentje een lekkere taart gebakken en samen vertellen ze alles over hun avonturen!

Waarom het een leuk boek van kikker is?

Kinderen zijn dol op avonturen! Dochterlief wil regelmatig gezellig op pad met ons. Zelfs als het eigenlijk al donker is. Zo stond ze een paar maanden geleden in de gang haar laarzen en jas aan te doen terwijl ik aan het koken was. Toen ik vroeg wat ze ging doen zei ze heel serieus. “Ohw ik ga even een frisse neus halen ik blijf voor de deur hoor ben zo terug.” Haha ik heb haar maar even in de  tuin gezet voor dat frisse neusje van haar. Kinderen leren op jonge leeftijd ook dat op pad zijn niet altijd leuk is. Want je wil na een eerste logeerpartijtje bij opa en oma graag weer terug naar huis omdat je je papa en mama mist. Met dit boek leren ze dat dat heel normaal is!

https://www.stoerleesvoer.nl/kikker-is-kikker/

Kikker en de vreemdeling

kikker en de vreemdeling

In dit verhaal lezen we de komst van Rat bij Kikker en zijn vriendjes. Aan de rand van het bos heeft Varkentje een vreemdeling ontdekt. Varkentje denkt dat het een vieze stinkende rat is. Kikker wist dat nog zo net niet en ging op onderzoek uit. Hij zag Rat bij een vuurtje zitten. Het rook lekker en het zag er wel gezellig uit.

Rat was altijd bezig met timmeren en zagen, vies was hij niet want hij waste zich elke dag. Op een dag ging Kikker bij Rat op bezoek, Varkentje komt erbij en stelt allemaal vragen die eigenlijk niet zo lief zijn.

leukste boeken van kikker

Varkentje, Eend en Kikker gaan naar Haas om raad te vragen. Haas sust de boel en zegt dat het bos van iedereen is. En vanaf die dag is Kikker vaak bij Rat te vinden. Rat heeft hele verhalen over al zijn avonturen. Varkentje kan het niet uitstaan en vindt dat Rat niet bij hun hoort omdat hij anders is. Kikker snapt dat niet want ze zijn allemaal anders.

Maar dan gebeurt er iets vervelends. Varkentje heeft brand en Rat rent zo gauw hij kan met emmers water om het vuur te doven. Daarna bouwt hij een nieuw dak voor haar huis zo vlug als hij kon. Een keer later viel Haas in het water, maar hij kan niet zwemmen. Rat redde hem.

Vanaf toen was iedereen het er over eens dat Rat mocht blijven. Hij was vrolijk en lief en behulpzaam en bedacht leuke dingen en had spannende verhalen. Maar Rat voelde dat hij weer op avontuur moest en nam afscheid van zijn nieuwe vrienden. Hij liegt een leegte achter, maar de bank had hij laten staan gelukkig.

Waarom het een leuk boek van kikker is?

Misschien niet zo zeer leuk, maar zeker wel heel leerzaam voor de kinderen. Leerzaam dat iedereen anders is en dat je lief voor elkaar moet zijn. Elkaar moet helpen als een ander hulp nodig heeft om samen gezellig samen te kunnen zijn. Maar ook over afscheid nemen als je net vriendjes hebt gemaakt met iemand.

Zo zal ik dit boek zeker een paar keer extra voorlezen als de zomervakantie nadert. Dochterlief maakt nu voornamelijk vriendjes met de oudste kleuters die volgend jaar naar groep 3 gaan en dan zal ze dus ook afscheid moeten nemen.

Nog een paar leukste boeken van kikker

Leuke extraatjes

Op de site van Kikker vond ik nog wat leuke extraatjes. Zo kun je hier leuke kleurplaten downloaden.

Vind je het leuk om extra materiaal te hebben bij de verschillende prentenboeken dan kun je hier leuke les-ideeƫn vinden. Leuk voor de gastouder, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, school. Maar ook leuk voor een creatieve oppas/ moeder/ oma/ tante.

Als laatste kun je hier nog leuke knutselideeƫn vinden.

Wat vind jij de leukste boeken van kikker?

https://www.stoerleesvoer.nl/grote-flapjesboek-van-kikker/

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.