De mooiste verhalen uit de klassieke muziek, een verzamelwerk

Ik hou heel erg van klassieke muziek. Als jong meisje was ik in de ban van ballet en balletstukken. Ik danste niet de sterren van de hemel, maar zo voelde het wel als de muziek aan ging. Klassieke muziek is zo expressief zonder woorden. De muziek, instrumenten, toon en tempo vertellen de mooiste verhalen die je tot diep in je lijf en ziel kan voelen. De mooiste verhalen uit de klassieke muziek is een prachtig boek waarin diverse auteurs en illustratoren de krachten bundelen. Ze (her)vertellen de verhalen van de klassieke muziek en geven hier woord en beeld aan.

hoofd De mooiste verhalen

De mooiste verhalen uit de klassieke muziek

De mooiste verhalen uit de klassieke muziek is een prachtige grote verzamelbundel van de klassieke muziekserie die jarenlang het paradepaardje van Gottmer én de boekhandel was. In deze prachtig vormgegeven bundel staan maar liefst 8 sprookjes en geliefde verhalen uit de oorspronkelijke serie cd-boeken. Namelijk: ‘Assepoester’, ‘De notenkraker’, ‘De schilderijententoonstelling’, ‘Doornroosje’, ‘Peer Gynt’, ‘Peter en de Wolf’, ‘Het carnaval der dieren’ en ‘Het zwanenmeer’.

De mooiste verhalen uit de klassieke muziek, een toekomstige klassieker vol sprookjes en verhalen, brengt de grootste namen uit de kinderboeken- en muziekwereld samen. Bewerkt door topauteurs als Ivo de Wijs, Elle van Lieshout en Erik van Os, Marjet Huiberts, Harmen van Straaten, Marjolijn Hof en Bette Westera, en geïllustreerd door kinderboekenkrachtpatsers als Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Noëlle Smit, Philip Hopman, Martijn van der Linden, Sylvia Weve en Charlotte Dematons is deze serie goed voor ruim 130.000 verkochte exemplaren.

Deze nieuwe bundel die maar liefst 252 pagina’s telt is uitgevoerd met een linnen rug. Dankzij een QR-code kan je ook nog eens luisteren naar bijna alle muziekstukken en de voorgelezen verhalen.

Prachtig!

Oh jongens (en meisjes), wat een feestje is De mooiste verhalen uit de klassieke muziek! Het boek is zo onwijs mooi gemaakt. De linnen rug, de harde cover en de prachtige inhoud in woord en beeld. De kleuren die gekozen zijn, zijn niet standaard. En dat valt mijn dochters ook op. De kleuren stralen rust en stijl uit en ademen de klassieke vibe. Echt heel goed gedaan. En dan zijn er natuurlijk de verhalen die gebundeld zijn. Elk verhaal is door een andere auteur en illustrator vormgegeven. Ik hou hiervan! Zo is elk verhaal weer een andere beleving.

De mooiste verhalen uit de klassieke muziek kan je op diverse manieren lezen. Zoek bekende auteurs of illustratoren op, of juist voor jou nieuwe namen. Kijk je puur naar de illustraties? Of is het klassieke stuk wat verteld wordt juist bepalend voor je keuze? Maar je kan gewoon bij het begin starten en je laten meevoeren tot het einde. Ik zelf zoek eerst op een klassiek stuk. Mijn dochters zijn visueler ingesteld en kijken eerst naar de illustraties. Ze vallen direct voor Charlotte haar dromerige illustraties van Doornroosje. Het Zwanenmeer bevat misschien wel mijn favoriete illustraties van de hand van Noëlle Smit. Geweldig al die grafische patronen die ze verwerkt.

Maar juist die diversiteit in De mooiste verhalen uit de klassieke muziek maakt dit tot een prachtige bundel.

Beleven

De mooiste verhalen uit de klassieke muziek is echt een belevenis op diverse niveaus. De verhalen zijn natuurlijk klassiekers. Sommigen op rijm, anderen in scène stukken. Er komen Latijnse begrippen in voor en verhalen van oude tijden. De teksten zijn zeer rijk aan mooie taal. Het boek is geschikt vanaf 4 jaar maar het kan zijn dat niet alles de jongsten direct bereikt. Ik ben juist voorstander van dit soort teksten wel voorlezen voor jonge lezers. Kinderen verrijken zo hun kennis en woordenpalet.

Ook kan je beleven door middel van luisteren! Bijna alle stukken zijn de luisteren in muziek en tekst. Dit is een extraatje wat ik echt tof vind. In het boek van De mooiste verhalen uit de klassieke muziek staat ook per hoofdstuk wie het muziekstuk uitvoert en wie het vertelt. Nog meer diversiteit van mooie mensen die een bijdrage leveren aan deze prachtige bundel.

Om te koesteren

Klassieke muziek en klassieke verhalen zijn dingen om te koesteren wat mij betreft. Ik geef dit graag mee aan mijn dochters en andere kinderen. Natuurlijk kan je niet verwachten dat alle kinderen deze wereld fijn vinden. Het is heel rijk en anders dan een recht-toe-recht-aan kinderboek. De verhalen zijn kleurrijk, verrassend en bevatten meerdere laagjes. Ze zijn niet specifiek voor kinderen geschreven maar willen echt een verhaal vertellen. Een verhaal waarbij muziek hoort waarbij juist geen woorden in voor komen. Ik kan blijven doorgaan over mijn liefde hiervoor en ik ben dan ook verliefd op De mooiste verhalen uit de klassieke muziek. En met mij, ook mijn dochters. Ze vinden de verhalen plus muziek echt prachtig.

De mooiste verhalen uit de klassieke muziek

Specificaties De mooiste verhalen uit de klassieke muziek

Auteurs en illustratoren: Ivo de Wijs, Elle van Lieshout en Erik van Os, Marjet Huiberts, Harmen van Straaten, Marjolijn Hof en Bette Westera, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Noëlle Smit, Philip Hopman, Martijn van der Linden, Sylvia Weve en Charlotte Dematons

Uitgever: Gottmer | 9789025777081 | Oktober 2022 | 252 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.