De ongelooflijke avonturen van juf – een prentenboek

De ongelooflijke avonturen van juf heb ik uitgekozen omdat het leven van een juf of meester er in de ogen van kleuters magisch uitziet. We wonen op school en kunnen wonderen verrichten. Juffen en meesters zijn in hun ogen alleskunners. Geen enkel probleem is een uitdaging voor ons en we zijn echte helden. Ik was dus heel benieuwd hoe Richard Verschraagen dit neer zou zetten in zijn prentenboek.

De ongelooflijke avonturen van juf

De kinderen hebben na school een hoop leuke dingen te doen, zwemmen, voetballen en speelafspraakjes. Maar gaat de juf eigenlijk ook wat doen? Deze vrolijke, uitgelaten en avontuurlijke juf zorgt elke dag na schooltijd voor een andere verrassing. De ene dag is ze een koorddanseres, de volgende dag een stoere biker.

Een ding is zeker: deze juf verveelt zich op geen enkel moment!

voorlezen in de klas

Diversiteit

De ongelooflijke avonturen van juf is een toegankelijk boek voor juffen en meesters en hun kleuters. Er zit diversiteit in de personages maar ook in de avonturen. Er is van alles te zien. Jonge mensen, oude mensen, stoere mensen, dieren en natuurlijk spannende avonturen. Ik vind het fijn om te zien dat de illustraties rustig zijn zodat de kinderen snel dingen kunnen herkennen tijdens het voorlezen en niet afgeleid raken door teveel details. De gezichtsuitdrukkingen zijn goed neergezet, zoals het jongetje dat met de hand in zijn mond naar het spannende verhaal luistert.

De ongelooflijke avonturen van juf is een perfect boek om voor te lezen in de klas over het mysterieuze leven van leerkrachten na schooltijd!

Dagen van de week

Ik vind het altijd fijn als prentenboeken ook een educatief onderdeel hebben. Of dit nu mogelijkheden zijn voor interactief voorlezen, woordenschat vergroten of tellen. In dit boek gaan we aan de slag met de dagen van de week en het benoemen van de ochtend en middag. Een leerling die al wat verder is kan misschien zelfs wel de klok al kijken.

juf heeft zich verslapen

Helaas begint bij ons de schooldag al om 8 uur, dus ik zou niet meer op tijd komen op mijn werk als ik me zo zou verslapen. Wat dat betreft klopt de opstaan tijd van 7 uur niet, want de meeste juffen en meesters in Nederland hebben hun wekker al om 6 uur staan. Maar ook dat biedt weer ruimte om over te praten met de kinderen na het lezen van De ongelooflijke avonturen van juf.

Hoe laat staan de kinderen op? Wat doen zij na school en in het weekend?
Leuk voor een tekenopdracht! Kun je gelijk noteren hoe ze mensen tekenen 😉

Specificaties De ongelooflijke avonturen van juf

De ongelooflijke avonturen van juf

Auteur: Richard Verschraagen | Uitgeverij: De eenhoorn | vormgeving: Dries Desseyn | oktober 2022 | 32 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.