De school van de magische dieren: avontuur in het donker

De school van de magische dieren is een serie waarvan al meer dan 3 miljoen exemplaren zijn verkocht. Daarnaast zijn de boeken al vertaald in 20 talen. Maar tot mijn grote schaamte moet ik toegeven dat ik er nog nooit van had gehoord…
Daar moest dus zeker verandering in komen!

spannend boek van Margit Auer

De school van de magische dieren: een serie voor jonge lezers

Het deel wat wij van deze serie hebben mogen reviewen is inmiddels al het derde deel van de serie. Het gaat over een klas kinderen van de Wintersteinschool. Hun leerkracht is Miss Cornfield, en haar broer Mortimer Morrison is de eigenaar van een magische dierenwinkel met pratende dieren. Met zijn bus reist hij de hele wereld over, op zoek naar pratende dieren. Deze dieren worden gekoppeld aan een kind dat de hulp van het dier heel goed kan gebruiken. De kinderen kunnen hun eigen dier wel verstaan, de andere magische dieren niet. Én ze moeten geheim houden dat hun dier kan praten.

In de voorgaande delen van de school van de magische dieren zijn er al een aantal kinderen geweest die een magisch dier hebben gekregen. Als de kinderen een dier krijgen, doen ze de volgende belofte:

We beloven dat we voor altijd zwijgen
over het magische dier dat we krijgen.
De magische dierenwinkel is een groot geheim,
zo zal het voor altijd en eeuwig zijn.

De school van de Magische dieren: avontuur in het donker

Deel 3: Avontuur in het donker

Aan de start van dit deel van de school van de magische dieren krijg je even een korte introductie van de hoofdpersonen en hun magische dieren. Dat is fijn, zodat je weet welk personage nu bij welke naam hoort. Wij hebben hier tijdens het verhaal in het begin ook een aantal keren naar gekeken, om even op te zoeken wie die persoon nu ook alweer was.
In dit deel krijgt de afwezige en vergeetachtige Eddie een magisch dier. Hij krijgt een vleermuis Eugenia. Zij is vrolijk, lief en helpt hem goed op te letten in de les en op tijd te komen.
Ook Helene krijgt een magisch dier: de kat Karajan. Beide zijn ze verwaand, afkomstig uit een welgesteld gezin en voelen ze zich beter dan de rest.

morrison meldt zich
de school van de magische dieren

Leesnacht op school

Midden in het dorp gaat een oude kastanjeboom gekapt worden. Dit willen de kinderen tegenhouden! Tijdens een leesnacht op school maken ze een plan: als er nu vleermuizen in de kastanjeboom zouden wonen, dan mag de boom niet gekapt worden!
Midden in de nacht gaan de jongens op zoek naar vleermuizen, maar ze raken opgesloten in de griezelkelder van de school. Komen ze hier nog uit én kunnen ze de kastanjeboom redden?

De school van de Magische dieren: avontuur in het donker

Makkelijk leesbaar voor jonge lezers

Hoewel we eerst nog nooit van de school van de magische dieren gehoord hadden, zijn we nu fan! Mijn dochter van 8 was zo enthousiast dat ze de eerste delen ook nog graag wil gaan lezen.
En in het voorjaar van 2021 komt er alweer het vierde deel van de serie uit!
Het boek is vlot geschreven en leest erg makkelijk weg. Er zitten niet zo heel veel plaatjes in, totaal iets anders dan de series die juist nu zo populair zijn, zoals bijvoorbeeld ‘de waanzinnige boomhut’ of ‘het leven van een loser’. Maar dat vond mijn dochter juist heel erg leuk: zo kun je in je hoofd juist bedenken hoe het er uit ziet.

Het boek heeft redelijk grote letters. Leuk om voor te lezen vanaf een jaar of 7, en om zelf te lezen vanaf groep 5.
Het boek is een beetje spannend, maar niet té. Maar het maakt je wel heel nieuwsgierig, waardoor je heel graag wil weten hoe het verder gaat.
Wij zijn al heel benieuwd naar deel 4!

Specificaties De school van de Magische dieren: avontuur in het donker

Auteur: Margit Auer│ Illustrator : Martijn van der Linden | Uitgever: Lannoo │ 9789401461955 │juni 2020│190 pagina’s│Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

De school van de Magische dieren: avontuur in het donker
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.