De Sterrensteen – Het feest van de wolfmaan

Via Social Media heb ik al veel enthousiaste reacties over de boeken van de Sterrensteen langs zien komen. Daardoor werd ik natuurlijk wel heel nieuwsgierig! Is deze serie echt zo leuk? De Sterrensteen – Het feest van de wolfmaan is het tweede deel over de gebeurtenissen bij deze spirituele praktijk. En gelukkig ook heel goed los te lezen!

De sterrensteen het feest van de wolfmaan

Een spannend maanfeest bij De Sterrensteen

Elfies moeder Petronella heeft een spirituele praktijk: De Sterrensteen. Daar schaamt Elfie zich enorm voor: haar klasgenoten lachen haar daar regelmatig om uit. Petronella geeft een bijzonder feest ter ere van de volle maan. Elfie is daar niet zo blij mee: er komen allerlei vreemde gasten naar het feest.

Damaris, de grootste pestkop uit haar klas is van plan om bij het feest van de wolfmaan aanwezig te zijn, en daar te gaan filmen voor haar YouTube-kanaal. Maar dat is uiteindelijk niet Elfies grootste zorg: er wordt ingebroken in het dorp en het lijkt erop dat één van de gasten de dader is. Kan Elfie het mysterie ontrafelen in De Sterrensteen voordat het feest is?

2 jonge detectives op zoek naar de dader

In ‘De Sterrensteen – Het feest van de wolfmaan’ gaan Elfie en haar buurjongen samen op zoek naar de dader. Elfie pakt dit aan als een echte detective: ze heeft zelfs een heel handboek, waarin ze af en toe opzoekt hoe ze dingen moet aanpakken. Het boek is leuk opgezet. Langzaam worden de gasten van het maanfeest geïntroduceerd. Je komt steeds meer over ze te weten, maar je wordt steeds een beetje op het verkeerde been gezet. En tot het eind van het boek toe blijf het verrassend hoe het nu precies in elkaar zit.

De adviesleeftijd van De Sterrensteen is vanaf 9 jaar. Deze leeftijd is goed gekozen, want vanaf deze leeftijd is het boek ook gemakkelijk zelf te lezen. Het verhaal leest erg vlot. Er zit van alles in: humor, spanning en vriendschap. Na het lezen van het verhaal, vond ik het gewoon jammer dat het was afgelopen!  

De sterrensteen het feest van de wolfmaan

Een toffe serie voor kinderen vanaf 9 jaar

Mijn oudste dochter is nu bijna 10 jaar. Nog steeds lezen we elke dag voor, dat blijft een fijn moment. Ze begint steeds meer haar eigen smaak te ontdekken qua leesboeken. Boeken die ze steeds leuker begint te vinden, zijn detectives: verhalen over speurende kinderen die een mysterie op moeten lossen. Helemaal fijn als je een mooi boek hebt ontdekt, wat onderdeel is van een serie. Zo heb je altijd weer een nieuw deel om naar uit te kijken!

Van de Sterrensteen is ‘Het feest van de wolfmaan’ het tweede deel van de serie. Het eerste deel hadden wij nog niet gelezen, maar dit deel is ook prima als losstaand deel te lezen. Wij gaan zeker de rest van de serie ook lezen, dus deze zomervakantie zullen we eens in de bibliotheek gaan kijken of ze daar het eerste deel hebben staan!

Specificaties De Sterrensteen – Het feest van de wolfmaan

Auteur: Kelly van Kempen | Illustraties: Flavia Sorrentino | Uitgever: Billy Bones│ 9789463850674│maart 2021│256 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Kaft
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.