De terugkeer van de Lijpe Das, een Bunnie vs Monkie

Gevoelsmatig moest ik best een tijd wachten op dit vijfde deel uit de hilarische Bunnie vs Monkie reeks. Dus toen hij dan eindelijk verscheen heb ik een klein vreugde dansje gedaan. Deze knotsgekke serie lukt het elke keer om mij te laten lachen. Ik ben dan ook reuze benieuwd of Bunnie vs Monkie en de terugkeer van de Lijpe Das net zo leuk is.

Bunnie vs Monkie en de terugkeer van de Lijpe Das

Bunnie vs Monkie en de terugkeer van de Lijpe Das samenvatting

In het vijfde meeslepende deel van de Bunnie vs Monkie reeks wordt de chaos in het bos naar een nog veel hoger nieuw niveau getild. Dit avontuur zit vol geweldige onzinnige grappen en streken. De aanhoudende strijd tussen de heldhaftige Bunnie en de krankzinnige Monkie krijgt een onverwachte wending wanneer een nieuwe speler het bos binnenstapt: Lijpe Das! Hij wil net zoals Monkie beslist het bos over nemen. Hierdoor staan Bunnie en Monkie voor een plotse uitdaging: samenwerken om deze nieuwe dreiging uit de weg te ruimen. De vraag is: zal dat wel goed komen?

‘Bunnie vs Monkie en De terugkeer van de Lijpe Das’ is een onweerstaanbare, compacte graphic novel reeks vol grappige avonturen met een aap, een konijn en hun vrienden. Deze sarcastische korte stripverhalen, getekend door Jamie Smart, geven leesplezier aan alle leeftijden. Als je fan bent van ‘Dog Man‘ zal je zeker plezier hebben met de fascinerende en absurde wereld uit de Bunnie vs Monkie reeks. De boeken van ‘Bunnie vs Monkie’ zijn geschikt voor 8 jaar en ouder.

Tekst en illustraties van Jamie Smart
Tekst en illustraties van Jamie Smart

De groepsdynamiek veranderd

In Bunnie vs Monkie en de terugkeer van de Lijpe Das gaat heel de groepsdynamiek uit de voorgaande delen onderuit. Het bos word namelijk overgenomen door een nieuwe superschurk namelijk de Lijpe Das. Het lukt de Lijpe das het bos over te nemen en dan zit er niks anders op voor de andere dieren dan samen te werken. Maar of ze de Lijpe Das kunnen verslaan is nog maar de vraag. Ze hebben echt iedereen nodig, maar niet iedereen is nog wie hij ooit was. En precies dat zou nog wel eens een probleem kunnen zijn…

Bunnie vs Monkie en de terugkeer van de Lijpe Das
Bladzijde 12 & 13 uit Bunnie vs Monkie en de terugkeer van de Lijpe Das

Nieuwe superschurk

Zoals ik al schreef is er een nieuwe superschurk opgestaan in het bos. Een schurk die slimmer en gemener is dan alle andere dieren bij elkaar. Er zit niets anders op dan samen te werken om de Lijpe Das te kunnen verslaan. Helaas is hij hen net steeds een stapje voor. Hierdoor word het behoorlijk ingewikkeld om het bos terug te veroveren. Zal de Lijpe Das aan de macht blijven of lukt het de andere dieren om lang genoeg samen te werken om een slim plan te bedenken?

Lijpe Das leren tekenen

Ook in Bunnie vs Monkie en de terugkeer van de Lijpe Das kun je leren hoe je verschillende figuurtjes uit het verhaal zelf tekent. Aangezien ik Monkie en Stinkie al eens heb getekend heb ik dit keer gekozen om alleen de Lijpe das te tekenen. Met de stap voor stap voorbeelden is dit goed te doen. En hoewel je anders begint dan met de andere personages heb je binnen no time een enorm Lijpe Das getekend.

Bunnie vs Monkie reeks

Ik ben dol op deze knotsgekke graphic novel serie. Inmiddels zijn er alweer vijf delen met de komst van De terugkeer van de Lijpe Das. En kunnen we deel 6, Bunnie vs Monkie en de robotravage, verwachten in september van dit jaar. Maar wat gebeurde er ook alweer in al die voorgaande delen?

Eerdere delen

Bunnie vs Monkie:
In dit eerste deel maken we kennis met de knotsgekke avonturen van Bunnie en Monkie. Wanneer Monkie in het bos verschijnt is het gedaan met de rust. Hij is namelijk vastbesloten het bos over te nemen. Dit doet hij met behulp van de briljante uitvindingen van Stinkie. Maak je klaar voor een hilarisch gevecht!

Bunnie vs Monkie en de mens-invasie:
Na alle gekke ideeën van Monkie om over het bos te heersen in deel 1 zijn de andere dieren er wel een beetje klaar mee. Naast dat ze zich moeten verweren tegen Monkie doet er zich ook een nieuwe vijand aan in dit tweede deel. Namelijk de mens! Om deze te kunnen verslaan zullen Bunnie en Monkie toch echt moeten gaan samenwerken.

Bunnie vs Monkie en het Doemgenootschap:
Net als je denkt dat het niet grappiger kan verschijnt daar het derde deel uit de Bunnie vs Monkie reeks. Nog altijd is Monkie vastbesloten heerser te worden over het bos. En nog steeds krijgt hij hierbij hulp van de geniale uitvinder Stinkie. Zal het Bunnie en vrienden lukken hen te stoppen en zo het einde van de wereld te voorkomen?

Bunnie vs Monkie en de supersonische maki:
Het bos krijgt er een nieuwe bewoner bij. Namelijk de super snelle maki Kami die voor nog meer chaos zorgt in het bos. Het bos waar Monkie nog altijd de baas over probeert te worden. En waar Bunnie en vrienden hem nog altijd proberen te stoppen. Zal Kami zorgen voor een nieuw balans? Kiest ze voor team Monkie of team Bunnie?

Wat vind ik van Bunnie vs Monkie en de terugkeer van de Lijpe Das?

Dat ik dol ben op deze heerlijk gekke graphic novel serie is inmiddels wel duidelijk. En hoewel er ook in Bunnie vs Monkie en de terugkeer van de Lijpe Das weer genoeg grappige momentjes zitten sprak dit deel mij iets minder aan. Dit betekend niet dat ik het geen leuk boek vond trouwens. Maar de momenten dat ik echt hardop moest lachen waren zeldzaam in dit vijfde deel. Daar staat wel tegenover dat door de komst van de lijpe das de groepsdynamiek veranderd. En juist deze wijziging geeft het verhaal een leuke nieuwe twist.

Wel had ik in dit deel van De terugkeer van de Lijpe Das een ‘ahhh wat schattig’ moment. Vluchtig kwam er namelijk een ontzettend lieve rode panda voorbij. Deze had eigenlijk niks met het verhaal te maken, maar was wel heel erg leuk. Ik hoop dan ook dat deze in latere delen nog eens gaat verschijnen en dan een groter aandeel krijgt! Ik blijf deze serie dan ook zeker lekker lezen en kijk met plezier uit naar de dwaze avonturen in het nieuwe deel.

Bunnie vs Monkie en de terugkeer van de Lijpe Das
Illustratie uit Bunnie vs Monkie en de terugkeer van de Lijpe Das

Leestips passend bij Bunnie vs Monkie en de terugkeer van de Lijpe Das

Graphic novels worden steeds populairder. Ook bij StoerLeesVoer lezen we deze graag. Nieuwsgierig? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties Bunnie vs Monkie en de terugkeer van de Lijpe Das

Tekst en illustraties: Jamie Smart | Vertaling: Leonie Hardeman | Uitgever: Gottmer | 29 mei 2024 | 240 pagina’s | 9789025779160 | Meer informatie over Bunnie vs Monkie en de terugkeer van de lijpe das bij je lokale boekhandel, bekijk de website van uitgeverij Gottmer of online bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.