De tovenaars van ooit drie keer kloppen – een Cressida Cowell

De tovenaars van ooit drie keer kloppen is het derde deel in De tovenaars van ooit serie. Schrijfster en illustrator Cressida Cowell is bekend van Hoe tem je een draak, wat wereldwijd een succes was. In dit derde deel van De tovenaars van ooit serie zijn Xar en Wens op de vlucht voor de krijgers, de tovenaars en de heksen. Xar en Wens hebben iets wat de Koningsheks graag wil hebben. Gaat het Xar en Wens lukken een tovermiddel te vinden om heksen voorgoed te laten verdwijnen?

De tovenaars van ooit drie keer kloppen

Nuckalavee monster in De tovenaars van ooit drie keer kloppen

Xar en Wens hebben van hun ouders geleerd om een hekel aan elkaar te hebben. Maar hun vriendschap is goed genoeg om weer samen te werken in de strijd tegen de heksen. In dit deel De tovenaars van ooit drie keer kloppen, keren de heksen terug. De Koningsheks wil maar één ding, het magische voorwerp wat Xar en Wens per ongeluk in bezit hebben gekregen. Zijn ze opgewassen tegen de zwarte magie van de heksen en gaat het hun lukken een tovermiddel te vinden om de heksen voorgoed te laten verdwijnen? Ook dit keer is het niet zonder gevaar voor eigen leven. Als ze het tovermiddel bijna kunnen maken ontbreekt nog maar één ingrediënt namelijk vier schubben van het monster Nuckalavee. Het wordt een pittige strijd vol feeën, elven en toverspreuken.

toveren maar

Spannend en vol magie

De tovenaars van ooit drie keer kloppen is een vervolg op de eerdere delen. Daardoor is het lastig het verhaal op te pakken als je de vorige twee delen niet gelezen hebt. Er wordt wel een soort terugblik gegeven en Wens en Xar worden nog even voorgesteld. Het verhaal zit vol magische wezens en tovenarij wat ik heel leuk vind. Het verhaal is spannend en soms ook grappig. De zwart wit tekeningen die door de schrijfster Cressida Cowell zelf worden gemaakt geven een goed beeld hoe de wezens eruit zien.

liefde is zwakheid, maar wat een fijne zwakheid is het

Knijpsju vind ik een grappig personage. Hij slist waardoor zijn gesprekjes grappig worden. Ook komen mooie uitspraken voorbij als: “Er zijn aardige mensen op de wereld, je moet ze alleen vinden” en “Liefde is zwakheid maar wat een fijne zwakheid is het.” Het boek is goed te lezen voor kinderen uit groep 7 en 8. Ik zou het niet aanbevelen als voorleesboek voor jongere kinderen omdat er best spannende stukjes in zitten. Leuk boek voor Harry Potter en Hoe tem je een draak fans.

De tovenaars van ooit drie keer kloppen

Enthousiast geworden na deze boekrecensie van De tovenaars van ooit drie keer kloppen? De serie koop je hier!     

Specificaties De tovenaars van ooit drie keer kloppen

Auteur: Cressida Cowell | Uitgever: LS Amsterdam|9789024588497 |1 juli 2020| 400 pagina’s | meer informatie vind je hier

De tovenaars van ooit drie keer kloppen

Win met StoerLeesVoer

Omdat het online gaan van StoerLeesVoer een klein feestje waard is, deelt StoerLeesVoer uit. Je kunt De tovenaars van ooit drie keer kloppen winnen.

Verplicht:

Laat dan hieronder in de reacties achter waarom jij denkt dat jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin of neefje of nichtje dit boek  wil hebben.

 • Volg StoerLeesVoer op Instagram en/of Volg StoerLeesVoer op Facebook geef dit aan door een like op de winactie achter te laten!

Niet verplicht:

 • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd. Voor delen in je stories let goed op dat je @stoerleesvoer tagt zodat ik het niet mis.
 • Volg StoerLeesVoer op Bloglovin en/of volg StoerLeesVoer op Pinterest

Winnaar is inmiddels bekend

Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

27 reacties

 1. Wij wonen in Beselare, het heksendorp. Dus alles wat met heksen, tovenaars en magie te maken heeft, vinden wij heel leuk om te lezen!

 2. Ik ben echt enorm benieuwd naar het avontuur van dit derde deel. Echt genoten van deel 1 en 2.. en die illustraties.. ik word er blij van!!

 3. Ja! Ik zou heel graag dit nieuwe boek van de tovenaars van ooit winnen. De boeken zijn zo leuk.. echt boeken die je MOET lezen.

 4. Wow wat een leuk boek,Luca,mijn kleinzoon zou het superleuk vinden dit boek te lezen !!! Ik loot heel graag mee en duim ervoor !!!!

 5. Oh wat een spannend boek zeg !!! Ik waag dolgraag een kansje mee voor mijn oudste dochter. Lijkt me een SUPER SPANNEND boek voor haar 🙂 . Ps. Ik deel deze actie ook op facebook (jolijn kools) en instagram (jolijnjolijn18) en reageer en tag hier ook allebei meteen

 6. Volgens mij hebben Rosalie en mijn dochter Sterre van 11 een beetje dezelfde smaak in boeken. Sterre is groot Harry Potter fan en ik denk dat ze dit boek dan ook wel kan waarderen.

 7. Wat een leuk boek, dat zullen de kinderen geweldig vinden, doe erg graag mee voor ze.
  Groetjes Anneliese

 8. Dat ziet er reuze spannend uit! Ik denk dat het echt een boek is voor mijn oudste nichtje, het zou leuk zijn als ik haar er mee zou mogen verrassen.

 9. Ik waag graag een kans.
  Ikzelf ben dol op dit soort boeken.
  En ik kan mijn dochters er ook wel blij mee maken. En.anders mijn neefjes van 11 en 9.

 10. Deze lijkt mij zo heerlijk spannend en magisch! Een fijne trilogie en prachtige uitgaven (leuke alternatieve kleuren onder de dustjackets)!

  (Duim dat ik nog kan deelnemen en anders fijne promotie voor jullie site en alle prachtige boeken!)

  Ik volg op FB (like plus een reactie geplaatst) onder mijn eigen naam en op Instagram (hartje, gedeeld in stories en een reactie geplaatst), Bloglovin’ (volg en saved) en Pinterest (volg) onder (@)TurtleBookwurm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.