De verdwenene, een jongen die verdween

De verdwenene is een boek die ik in de bibliotheek ben tegengekomen. Ik was aan het kijken bij andere genres dan thrillerboeken. Dit boek (een roman) stond tussen de Nederlandse Literatuur. Ik las de flaptekst en dit boek leek mij wel wat, dus ik nam hem mee. Samen met nog vijf andere boeken. Maar dit is het boek geworden wat ik hier graag wil recenseren nu.

hoofd De verdwenene

Over De verdwenene

In ‘De verdwenene’ wordt een jongen uit logeren gestuurd, naar zijn oom Simon in Canada. Die blijkt het buitenbeentje van de familie te zijn. Simon zit er niet echt op te wachten dat hij zijn onhandelbare zestienjarige neefje op bezoek krijgt. Liever had hij niet toegestemd, maar toch deed hij het.
De jongen zeurt over wandelen in de bergen en uiteindelijk neemt Simon hem mee. Ze komen twee enthousiaste bergwandelaars tegen, die de jongen op een dagtour meenemen. Daarna willen ze twee dagen ‘echt’ de bergen in. De volgende ochtend is het trio spoorloos. Ze hebben uitgecheckt en geen bericht achtergelaten. Dan begint de zoektocht naar de jongen.

hoofdstuk

Lot Vekemans – wie is dat eigenlijk?

Lot Vekemans is geboren in 1965 en schrijft toneelteksten, romans en scenario’s. Daarnaast werkt ze op aanvraag als scriptcoach voor professionele theater- en filmmakers. Lot is de meest opgevoerde Nederlandse toneelschrijver in het buitenland: haar werk is in tweeëntwintig talen vertaald en in meer dan vijfendertig landen opgevoerd. Haar werk is meerdere malen bekroond. Ze studeerde Sociale Geografie, waarna ze naar de Schrijversvakschool in Amsterdam ging. Hier studeerde ze drama en non-fictie. De verdwenene is mijn eerste kennismaking met haar.

Bekroond werk

  • Taalunie Toneelschrijfprijs voor Gif*
  • De Van der Viesprijs voor Truckstop & Zus van
  • Ludwig Mülheims Theaterpreis voor haar gehele vertaalde Duitse oeuvre
  • Nominatie Anton Wachterprijs  voor Een bruidsjurk uit Warschau* (in meerdere talen vertaald)

Simon – hoe je leven zomaar kan veranderen

In dit boek De verdwenen komen verschillende personages voor met elk hun eigen verleden. Neem bijvoorbeeld Simon. Hij heeft zich altijd anders gevoeld en is het buitenbeentje van de familie. Simon is constant chagrijnig en nors. Ook reageert hij zijn woede af op zijn neefje Daan. Maar als Daan verdwijnt, zet Simon alles op alles om hem te vinden. Tijdens de zoektocht naar de jongen lijkt het alsof Simon erg zijn best doet om zijn leven te verbeteren. Dat lijkt allemaal redelijk goed te lukken en hij wordt zelfs verliefd!

de verdwenen

Review – wat ik van het boek vond

Ik kon niet heel goed in het boek De verdwenene komen. Zeker de eerste helft had ik er heel veel moeite mee om door te lezen. Ik was zelfs even aan het twijfelen of ik ging stoppen met dit boek. Het idee van het verhaal vond ik wel heel goed, en is goed. Alleen de schrijfstijl pakte mij niet. Daarnaast vond ik ook dat er in de eerste helft voor mij niet veel boeiends gebeurde. Wellicht dat ik daardoor wat meer moeite had om door te lezen.

Achteraf ben ik wel blij dat ik door ben gegaan, want vanaf de tweede helft van het verhaal werd het wel boeiend. Er gebeurde dan ook echt wat voor mij! Gek genoeg leek voor mij de schrijfstijl ook te veranderen en verbeteren, leek het meer bij mij te passen. Of zou dat komen doordat ik daaraan begon te wennen? In ieder geval ben ik de tweede helft een stuk positiever gaan denken over dit boek. Ik vond het ook een beetje spannend worden en ik wilde graag weten of en waar de jongen zou worden gevonden. Wil jij ook weten hoe het afloopt met de jongen, die samen met de twee fanatieke bergwandelaars zomaar is uitgecheckt en verdwenen? Lees dan zeker De verdwenene!

Specificaties De verdwenene

Auteur: Lot Vekemans | Uitgeverij Cossee Amsterdam | 9789059369412 | Januari 2021 | 249 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.