De Vijf gaan ervandoor – Enid Blyton, een tijdloos avontuur

De Vijf gaan ervandoor : die titel kwam me wel heel bekend voor. Ik heb dit boek namelijk vroeger zelf ook als kind al gelezen! Dit jaar is dit boek uitgebracht in een nieuw jasje, dus ik was erg benieuwd wat mijn dochter ervan zou vinden. Maar dat was nog een verrassing….  

De Vijf gaan ervandoor

De Vijf gaan ervandoor naar Kirrin Eiland

De boeken van de Vijf is een serie avonturenboeken. In deze boeken staan ‘De Vijf’ centraal: 4 kinderen (George, Julian, Dick en Anne) en hun hond Timmy. Samen beleven ze allerlei spannende avonturen en lossen ze elke keer een mysterie op.


In de Vijf gaan ervandoor gaan de kinderen naar Kirrin Eiland, om te ontsnappen aan hun vervelende huishoudster mevrouw Stok. Maar eenmaal op het eiland ontdekken ze een mysterieuze kist op het oude scheepswrak, vermoedelijk achtergelaten door smokkelaars. Dan horen ze midden in de nacht een kind schreeuwen. Wie is er nog meer op het eiland, en waarom?  

julian anne dick george timmy

Jeugdsentiment

Toen wij een boek van ‘De Vijf’ mochten reviewen, was ik even verbaasd… Die boeken heb ik zelf als kind toch ook gelezen? En dat klopt inderdaad, want deze boeken heb ik zelf vroeger verslonden! En het grappige is, dat mijn moeder ze ook nog heeft gelezen….
De boeken zijn in een nieuw jasje uitgebracht. De oorspronkelijke uitgave van De Vijf gaan ervandoor stamt uit 1944 en in 1997 is de tekst herzien. Dit jaar is dit derde deel van de serie opnieuw uitgebracht, en er volgen nog meer delen.

De boeken zijn geschreven door Enid Blyton, een Brits schrijfster van kinderboeken. De boeken van de Vijf zijn haar meest bekende werken. Deze boeken over de jonge speurneuzen zijn ook nu nog populair bij kinderen! (en mama’s die de boeken graag nog eens willen lezen….)

De Vijf gaan ervandoor

Een spannend en avontuurlijk verhaal

Mijn dochter van 9 had in eerste instantie helemaal geen zin om aan De Vijf gaan ervandoor te beginnen. Het leek haar maar een stom boek: ze had al eens een film van de Vijf op televisie gezien, en daar vond ze helemaal niets aan. Maar uiteindelijk ging ze toch overstag, en heb ik het boek lekker voorgelezen. En toen was ze ook meteen verkocht: ik mocht het boek niet meer wegleggen en we hebben er heel wat hoofdstukken van achter elkaar gelezen.

Het boek bevat geen illustraties. Dit vond mijn dochter juist heel prettig, omdat je zo zelf een beeld kunt vormen van hoe de personages én de omgeving eruit ziet. En dit is precies wat ik me van vroeger herinner: ik kon me precies voorstellen hoe al die spannende avonturen eruit zagen! Ondergrondse grotten en kerkers, geheime verstopplekken en een scheepswrak… genoeg ingrediënten voor een spannend verhaal.
En nu is mijn dochter verkocht: want ze wil meer delen van deze serie gaan lezen!

  • Een andere review van De vijf lees je hier

Specificaties De Vijf gaan ervandoor

De Vijf gaan ervandoor

Auteur: Enid Blyton | Illustrator Laura Ellen Anderson │ Uitgever: Memphis Belle│ 9789463132848 │ oktober 2020 │ 192 pagina’s │ meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.