De waanzinnige wetenschap over jou, een waanzinnig iets om te weten!

Hoe gaaf is ons lichaam? Maar echt hoor, deze complexe motor is zo fascinerend. Ik juich boeken toe die in deze boeiende wereld duiken. En omdat er zoveel laagjes, informatie en weetjes over zijn vind ik diversiteit aan boeken belangrijk bij dit onderwerp. Ik lees zelf als volwassene ook graag mee want ik leer echt van jeugdboeken. En het is gewoon heel tof om samen met mijn dochters te leren. De waanzinnige wetenschap over jou is echt een boek over jou, en jou alleen!

De waanzinnige wetenschap over jou

De waanzinnige wetenschap over jou

Dit boek gaat niet over zomaar iemand. Nee, dit boek ‘De waanzinnige wetenschap gaat over jou’! Want jouw lichaam is waanzinnig. In De waanzinnige wetenschap over jou ontmoet je de familie Normaal en ga je op pad met drie oude bekenden: de Kleine Knappe Koppen. De Knappe Koppen zullen antwoord geven op al je vragen over het menselijk lichaam. Hoe werken je ogen precies? Hoe belangrijk is goed slapen? Waar komt kwijl vandaan? En nog veel meer interessante vragen. Leer alles over je bedrijvige lijf aan de hand van leuke quizzen, maffe opdrachten en kleurrijke illustraties!

Je kijkt je ogen uit!

We zijn allemaal uniek

Inclusiviteit en jezelf zijn zijn hot topics. En terecht! We zijn allemaal unieke mooie wezens en als ons hart en onze bedoelingen goed en zuiver zijn, dan mag je er zijn. Toch gaat dit boek niet per se over inclusiviteit, jezelf zijn en LGBTIQA. Maar het gaat wel over uniek zijn. Want zonder er bijvoorbeeld ethiek, innerlijk, beweegredenen en persoonlijkheid aan te hangen: ieder mens is uniek. Dat is een feit! Geen één lichaam is gelijk aan elkaar. En daarom is ‘De waanzinnige wetenschap over jou’ een ode aan uniekheid.

Naast die ode zit het boek bomvol kennis, weetjes en humor. Over jou! Jij bent namelijk de ster van dit boek en zo wordt je ook behandelt. Als er een rode loper uit had kunnen rollen dan was dit gebeurd. De rode draad in het verhaal wordt begeleid door drie kleine knappe koppen. Namelijk Professor Klein, Dokter Weekhart en Junior. Allemaal heb ze zo hun eigen karakter en specialiteiten. Zij logeren bij een doodnormaal gezin van 2 ouders en 2 kinderen. Ze doen daar onderzoek en delen de resultaten in ‘De waanzinnige wetenschap over jou’.

‘De knappe koppen logeren bij een volkomen normaal gezin om te onderzoeken hoe hun lichamen werken’

Blz 5 De waanzinnige wetenschap over jou

Wat wil je weten?

Wat wil je weten? Er zijn ruim 85 pagina’s vol met informatie. Het is niet standaard ingedeeld per simpele hoofdstukken. Nee de titels zijn prikkelend en vol humor. Wat denk je van: Da’s een hele mond vol (over je mond) of Heftige gevoelens en rottige ruzies (emoties en gevoelens). De waanzinnige wetenschap over jou kenmerkt zich voor mij wel echt door de humor. Het is verre van kinderachtig en benaderd het lichaam op een boeiende manier voor oudere kinderen.

Mijn oudste dochter van 7 is net wat te jong maar toch is ze gek op dit boek! Juist omdat het wel speels is maar niet kinderachtig. Ze snapt echt niet alle informatie nog maar dat geeft niet. Wat ze wel snapt leert ze alvast en de rest komt later. Dit is echt een boek wat meegroeit met de kinderen en wat steeds erbij gepakt kan worden. Het stukje kinderen kweken is ook weer fijn. We hebben al wat mooie boeken over seksualiteit maar dit is toch weer een andere invalshoek en dat is fijn.

Wist je niet, hè?
Onderzoekers denken dat de hersenen van pubers het moeilijker vinden om aan de hand van gezichtsuitdrukkingen te beoordelen hoe andere mensen zich voelen. En ze vinden het ook moeilijk om risico’s in te schatten. Zouden pubers daarom de adviezen van hun ouders negeren en domme dingen doen?

Blz 73 De waanzinnige wetenschap over jou

Interessante reis

De waanzinnige wetenschap over jou bied ons een zeer interessante reis in een boek speciaal alleen voor en over jou! Het is een boek wat interessante informatie geeft aangevuld met leuke illustraties. Het bevat een aangename portie humor en het is nergens kinderachtig. Ik denk dat dit een mooie aanvulling is voor elke boekenkast waar kinderen bij kunnen komen!

Naast de informatie en leuke illustraties is het boek De waanzinnige wetenschap over jou aangevuld met leuke weetjes, lijfkookboek, wist je niet, quiz en meer leuks! En ook jij als volwassene kan heel veel leren van dit boek.

Specificaties De waanzinnige wetenschap over jou

Auteur: Nick Arnold | Illusrtraties: Tony De Saulles | Uitgever: Kluitman | Vertaald door Myrthe Spiteri | 96 pagina’s | 9789020605679 | September 2021 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.