De wereld van Gigantosaurus – een stoer prentenboek voor dinofans

In het Krijt tijdperk leefden er vele verschillende soorten dinosaurussen. De grootste en de sterkste was wel de Gigantosaurus. Over deze reus is er de Netflix animatieserie De wereld van Gigantosaurus. Een succes bij kinderen van alle leeftijden. En nu is er ook een prentenboek over deze gigantische Gigantosaurus! Stoer leesvoer voor dappere dinofans!

hoofd

Dinosaurussen in het Krijt tijdperk

Hoe zou het leven er ten tijde van de dinosaurussen hebben uitgezien? Jungles, savannes, vulkanen en bergen. Alleen maar natuur! En al die wonderlijke dinosaurussen er dan tussen. We krijgen een kijkje in deze wereld met dit prentenboek over de Gigantosaurus. In deze grote en enge wereld leven de vier kleine dino’s: Mazu, Tiny, Bill en Rocky. Mazu de Ankylosaurus is een wandelende encyclopedie. Dan is er ook de vrolijke Tiny Triceratops. Brachiosaurus Bill is de voorzichtigste van de vrienden. En Rocky is een stoere Parasaurolophus.

Als ze het gestamp van de Gigantosaurus horen, zorgen ze dat ze wegwezen. Maar ze zijn ook wel een beetje nieuwsgierig. En dan krijgt Mazu een plan. Ze gaan op zoek naar de Gigantosaurus! Waar woont hij eigenlijk? En wat eet hij dan zoal? Misschien kunnen ze hem wel vinden en onderzoeken wat hij nou de hele dag doet.

Leren over de wereld van Gigantosaurus

De vier jonge dinovrienden hebben veel lol met elkaar. Maar het is ook best wel gevaarlijk in hun wereld. Spelenderwijs leren jonge kinderen in dit prentenboek over het tijdperk van de dinosaurussen. Het is leuk voorlezen, ondanks al die moeilijke dino namen!

Het avontuur viel zeker in de smaak bij onze vierjarige. Want het is een spannend verhaal met een leuke ontknoping. Alhoewel het einde van het verhaal best nog wat uitgebreider had mogen zijn. We zijn dus benieuwd naar meer! Maar gelukkig hebben we de Netflix serie nog.

Een verhaal over moed en vriendschap in de stoere en soms angstaanjagende wereld van de Gigantosaurus. Geschikt voor kinderen van ongeveer 3 tot 7 jaar.

 • Kijk voor meer inspiratie bij ons boekenthema Dinosaurus. Want er zijn heel veel fans én boeken!

Netflix-serie

Vier prehistorische vriendjes beleven tal van avonturen en proberen een mysterie over een groot, woest wezen te ontrafelen. Gebaseerd op het boek van Jonny Duddle.

Specificaties De wereld van Gigantosaurus

Gebaseerd op het boek van Jonny Duddle | Auteur: Phoebe Jaskourt en Carly Blake | Vertaling: J. H. Gever | Design: Dynamo Limited | Uitgeverij: Big Balloon | 9789047861133 | juli 2022 | 24 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

achterkant
footer 5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

20 reacties

 1. Mijn dochter is een grote fan van de Netflix reeks! We hebben ook het andere prentenboek al in huis. Deze zou dus een hele mooie aanwinst zijn..

  • Kleinzoon Remi is echt dinogek, hoewel hij pas 4 is weet hij meer over dino’s dan ik 😊 Elk dinoboek wordt gekoesterd en opnieuw en opnieuw bekeken. Een nieuw dinoboek? YESSS!!!!

 2. Ik doe graag mee voor mijn zoontje Sepp. Grote fan van dino’s en van lezen. Met dit boek kunnen we geen betere combinatie maken.

 3. Wat leuk! Onze zoon is fan van de serie en van het eerste boek. Hij kan nu zelf lezen en vindt het ontzettend stoer om een voorleesboek te lezen. Dit zou een mooie aanwinst zijn voor onze boekenkast! En voor op vakantie natuurlijk!

 4. Heel graag! Inmiddels heb ik al heel wat dinoboeken gelezen met jongens van 6, 3 en een half jaar oud. Wij hebben het andere boek al een paar jaar thuis, en hij wordt nog steeds gekozen bij het voorlezen. De jongens vinden hem prachtig. Met dit nieuwe boek zullen ze vast heel blij zijn!

 5. Wat cool! Onze dochter is een enorme dino fan. Vooral de t-rex is favoriet. Als we samen boodschappen doen, dan waarschuwt ze me op de vleesafdeling vooral niet te veel vlees te kopen, want daar komen t-rexen op af!

 6. Zoontje is een grote dinofan en ik gebruik het ook graag in mijn klas. Altijd fijn om onze boekenkast uit te breiden met nieuwe boeken.

 7. Super gaaf voor mijn zoontje van 6 jaar, hij is gek op dino’s. Dit zal zeker zijn lievelings boek worden 😍

 8. Wat een superleuk boek voor Dylan,hij is 4 en al 3 jaar Dino fan,hij blijft het geweldig vinden!

 9. Superleuk boek voor onze zoon van bijna 3 ( ook leuk verjaardagscadeau). Hij vind Dino’s heel leuk, maar heeft er nog geen boek van.

 10. Dit lijkt mij een erg leuk boek voor mijn dochtertje van 3 jaar en zoontje van 5 jaar! 🦖

 11. Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn zoontje. Hij is helemaal gek op dino’s. Maakt niet uit hoe of hij dino’s kan zien in een boek, op tv/iPad of gewoon als speelgoed. Wat ik zo knap vind is dat hij al die dino namen goed kan uitspreken.

 12. Wat een heerlijke winactie! Ik weet zeker dat mijn kleuters hier heel blij van worden. We hebben in de klas al veel mooie prentenboeken gelezen maar deze nog niet. Hier gaan ze heel blij van worden! En ik stiekem ook want voorlezen Is een favoriet moment met de kids, met stemmetjes en de sfeer die dan ontstaat. Ik mis dat ook altijd in de vakantie 🙈

 13. Wauwww wat een gaaf boek lijkt me dat! En ook bedankt voor de Netflixtip. Ons dochtertje is weg van dino’s dus dit boek lijkt me geweldig.

 14. Dolgraag zou ik deze winnen! Mijn zoontjes zijn dolenthousiast over de serie én over alles dat met dino’s te maken heeft. En stiekem vind ik het zelf ook fantastisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.