De wraak van het beest – een vervolg van Bethany

Bethany en Peregrinus zijn terug! En het beest helaas ook…. In het eerste deel heeft Bethany het beest verslagen, maar het beest zint op wraak! Daarom heeft deel 2 ook de titel: ‘De wraak van het beest’. Want een kwaadaardig beest geeft zich natuurlijk niet zomaar gewonnen…

kaft

Bethany en het beest – De wraak van het beest

De wraak van het beest is inmiddels het tweede deel van de serie ‘Bethany en het beest’. Ooit hield de 512-jarige Peregrinus (die er trouwens bijzonder fit uitziet voor zijn leeftijd) een beest op zolder. Hij moest het monster de vreemdste dingen voeren, en in ruil daarvoor kotste het monster voor hem de meest geweldige cadeaus uit. Van een ruimtepak tot piano en een blouse die zich precies naar je lichaam vormt. Maar nu Peregrinus en voormalig pestkop Bethany in het vorige deel het beest verslagen hebben, proberen ze hun leven te beteren.

Ze willen vrijwilligerswerk gaan doen, maar niemand vertrouwt Bethany meer. Ze merkt dat het nog niet zo eenvoudig is om het vertrouwen van de mensen weer terug te winnen. Als ze de cadeaus die het beest aan Peregrinus verkopen op een rommelmarktverkoop, blijken de spullen een eigen leven te gaan leiden. Het is nog niet zo eenvoudig om van ze af te komen!

Het beest in een andere vorm

Ondertussen merken ze dat papegaai Claudette (een van de weinige vrienden van Bethany) zich steeds vreemder begint te gedragen. Haar lieve opgeruimde karakter is nergens meer te bekennen. Wat is er precies aan de hand?
Ik heb deel 1 helaas (nog) niet gelezen, maar begreep dat het deel ook los te lezen zou moeten zijn. Ik kon het verhaal van de wraak van het beest zeker wel volgen, maar als je echt het verhaal goed wil begrijpen, zou ik zeker aanraden om deel 1 eerst te lezen.

Nu kon ik tussen de regels door wel opmaken wat er is voorgevallen in het eerste deel, maar ik zou toch meer willen weten over de relatie tussen Bethany, Peregrinus en het beest. En de kinderen uit het weeshuis, waar Bethany eerst woonde. Ik ga het eerste deel zeker nog een keer lezen, want het verhaal is zo goed bevallen, dat het vraagt om meer!

de wraak van het beest

Grappige, vlotte schrijfstijl

Wat is dit een ongelofelijk leuk boek zeg! Bethany en het beest – De wraak van het beest is origineel, grappig en leest super vlot. Ik kan met voorstellen dat ook kinderen die moeite hebben met lezen, dit een boek vinden wat prettig is om te lezen. Het boek is qua schrijfstijl ook te vergelijken met de de boeken van Roald Dahl en David Walliams. Ben je gek op die schrijvers, dan zit je met De wraak van het beest zeker goed!

De tekeningen zijn gemaakt door Isabelle Follath. Haar tekeningen maken het verhaal helemaal af. Vooral de karaktertrekjes van Bethany zijn goed van de tekeningen af te lezen. De vertaalrechten van deze serie zijn inmiddels al verkocht aan 22 landen. En goed nieuws: najaar 2022 verschijnt deel 3 van deze serie: De geest van het beest’. Ik heb dus een vermoeden dat het nog niet helemaal is afgelopen met het beest….

Specificaties Bethany en het het beest – De wraak van het beest

Auteur: Jack Meggitt-Phillips | Illustraties: Isabelle Follath | Vertaling: Robbert-Jan Henkes | Uitgeverij: Querido | 256 pagina’s | 2 november 2021 | 9789045125534 | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.