De zoete zusjes helpen de natuur – een kinderboekenweek tip

De zoete zusjes en broer Bram maken weer nieuwe avonturen mee in de zoete zusjes helpen de natuur. Een boek dat perfect aansluit bij het thema van de kinderboekenweek Gi Ga Groen. Met thema’s als dieren, natuur, klimaatverandering, duurzaamheid en milieu. Maar ook samenwerken en vertrouwen is dit een perfect boek voor thuis en in de klas. Inclusief leuke extra’s!

Helpen de natuur

In De Zoete Zusjes helpen de natuur zetten Saar en Janna alles op alles om de natuur te redden en hun speelplek te beschermen. Saar en Janna willen iets doen voor het milieu! Ze willen het bos redden van een nieuwbouwproject. Want daar leven allemaal bloemen, vlinders en vogels, en Bram heeft er een geheime boomhut! Daarom verzinnen Saar en Janna een actieplan. Wil je weten wat ze gaan doen? Lees dan gauw het nieuwe boek uit de Zoete Zusjes-serie!

De zoete zusjes

De zoete zusjes helpen de natuur, maar dat doen ze niet alleen. Op school zijn ze bezig met een project over afval. Zo zamelen ze afval in op straat en maken ze kunstwerken die tentoongesteld worden op het gemeentehuis. Maar dan volgt er ook slecht nieuws. Het bos waar broer Bram zijn boomhut heeft gaat verdwijnen. Er wordt een nieuw gebouw geplaatst waar het bos voor moet verdwijnen.
Saar en Janna komen in actie! Ze zamelen handtekeningen in, maken een uniek kunstwerk en halen zelfs nette tweedehandskleding bij de kringloopwinkel.

Maar helaas de burgemeester kan niks doen om de plannen te laten stoppen. Alleen een wonder of een beschermd dier kan de plannen tegenhouden. De familie is er verdrietig over en besluiten een afscheidsfeestje te geven bij de Boomhut. En dan gebeurt er iets bijzonders….

Voorlezen en zelflezen

De zoete zusjes helpen de natuur is een heerlijk boek om samen te lezen voor het slapen gaan, maar ook om alleen te lezen of voor te lezen in de klas. Thema’s als kinderboekenweek, natuur en milieu, duurzaamheid, flora en fauna komen in het boek voor. Perfect voor thuis en in de klas dus.
In het boek staan ook leuke DIY voor in de natuur en je kunt je eigen naamkaartje knutselen om lid te worden van de NatuurreddersCLUB!

Het boek zet aan tot samen afval inzamelen, recyclen en goed zijn voor de natuur. Jij helpt toch ook wel een handje?

Illustraties

Waar mama Hanneke het boek schreef, verzorgde Iris Boter weer de lllustraties voor dit nieuwe Zoete Zusjes helpen de natuur deel. Zij illustreerde al meer zoete zusjes boeken, maar ook de boeken van juf Braaksel. De illustraties zijn vrolijk en helder en voor kinderen prettig om naar te kijken. We hebben erg gelachen om de gorilla bij de boomhut en in het begin dacht ik steeds dat het boek vies was, maar dat waren verfspetters op de pagina. Een leuk kleurrijk boek dat kinderen erg leuk zullen vinden.

De zoete zusjes helpen de natuur is een boek met een actueel thema, grappig geschreven en voor kinderen vanaf 7 jaar zelfstandig te lezen. Hier en daar wellicht een lastig woord, maar hulp kan altijd gevraagd worden.

Specificaties De zoete zusjes helpen de natuur

De zoete zusjes helpen de natuur

Auteur: Hanneke de Zoete | Illustraties Iris Boter | Uitgeverij Kosmos | 30 augustus 2022 |  96 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.