Die zomer, een spannende thriller van Sharon Bolton

Die zomer gebeurd er een ongeluk waarbij een moeder en twee jonge kinderen om het leven komen. Megan neemt alle schuld op zich, maar de afspraak is dat ze elk van haar vrienden om een gunst mag vragen. Na twintig jaar begint haar spel. Lees mee in deze boekreview, een spannende thriller van Sharon Bolton.

Die zomer voorkant

Wat voor spel gaat ze spelen?

Het eerste dat ik doe als ik boeken zie, is de achterkant lezen. Spreekt de achterkant mij aan dan ga ik lezen. Vind ik het niks dan beland het vaak op mijn stapel en kan ik het lezen weken uitstellen. Maar bij Die zomer was dat niet zo. Megan neemt alle schuld op zich en mag na haar vrijlating al haar vrienden om een gunst vragen. Wanneer ze twintig jaar later de gevangenis uit komt, begint haar spel. En dat laatste pakt mij. Wat voor spel gaat ze spelen? Vallen er slachtoffers? Maar bovenal wordt ze gepakt? Tijd om te beginnen met lezen.

“Die zomer” is net een stoomlocomotief

En dat bedoel ik niet op een negatieve manier. Het begin van Die zomer komt langzaam op gang. Althans voor mijn gevoel. Het gaat te lang over de vrienden en wie ze zijn. Het is voor mijn gevoel niet spannend en ook het ongeluk is niet heel pakkend. Maar ik lees door in de hoop dat het daarna echt spannend gaat worden. En dat doet het. Mijn doorzetten wordt beloond. Zodra het boek een sprong maakt van twintig jaar begint het echt. Megan gaat als eerste langs bij Daniël, nu het hoofd van een school. Je voelt de spanning , de nervositeit van Daniël en het spel van Megan. Het leest zo fijn weg en ik kan het bijna niet wegleggen. Deze stoomlocomotief is op stoom en wil maar doorrijden. Wat een spannend boek is dit!

Niets is wat het lijkt

Zonder teveel te verklappen kan ik jullie wel vertellen dat ik meerdere keren enorm verrast werd in Die zomer. Het klopte wel en alle puzzelstukjes vallen op hun plek, maar toch. En dat maakt dit boek geweldig. Je denkt te weten hoe het verhaal gaat en waar het waarschijnlijk gaat eindigen. Maar je hebt het helemaal fout en dat maakt Sharon Bolton zo goed. Ze weet je te pakken en je te vangen in haar web. Het leest zo ontzettend lekker weg en daardoor wil je het niet wegleggen. Binnen drie avonden had ik het uit, want dat gebeurd bij mij.

Moeilijk weg te leggen

Goede, spannende boeken lees ik vaak in een paar avonden of zelfs in één dag uit. Ik wil gewoon weten hoe het verder gaat en dat gebeurd dus ook met “Die zomer”. Elke keer vraag je je af wat Megan van plan is en nu weer gaat doen. Maar ook bij haar vrienden vraag je je af wie ze echt zijn. Hoe is hun relatie met hun man of vrouw? En hoe is hun relatie ten op opzichten van Megan? Dat zorgt ervoor dat je door wil lezen. Je wil gewoon weten hoe het afloopt. Die zomer is een echte pageturner. Mijn complimenten dan ook aan Anda Witsenburg. Als je het vertaald, moet het natuurlijk wel zo spannend blijven en dat heeft ze voor elkaar gekregen.

Op zoek naar nog meer boeken van Sharon Bolton

Nu ik weet wie Sharon Bolton is en wat ze kan wil ik nog meer boeken van haar lezen. Als die net zo spannend zijn als die zomer, dan heb ik een zomer vol leesplezier voor de boeg. Laat de leeszomer maar beginnen. En mocht jij nog spannende boeken weten, laat je het mij dan weten? Ik lees je reactie graag onderaan deze blog! Op naar een zomer vol leesplezier!

Specificaties Die zomer

Auteur: Sharon Bolton | Uitgever: Bruna uitgevers | Vertaald door Anda Witsenburg | 9789400514096 | 448 pagina’s | juli 2021 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Sharon Bolton
footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.