Dikkie Dik Dierendokter, een interactief boek voor elke kleine dierendokter

Vanaf het moment dat mijn dochter dit boek jaren geleden voor haar verjaardag kreeg is het een grote hit. En ik snap wel waarom. Dikkie Dik Dierendokter nodigt namelijk actief uit tot helpen. En wie wil er nu niet samen met Dikkie Dik dierendokter worden?

Dikkie Dik Dierendokter

Dikkie Dik Dierendokter

‘Dikkie Dik Dierendokter’ is een leuk prentenboek over ziek zijn en beter worden. Help jij Dikkie Dik en zijn vriendjes uit de lappenmand? Oei, Beer is gevallen en heeft pijn! Gelukkig is daar dokter Dikkie Dik, die er een mooie pleister op plakt.

Aan dit stevige kartonboek hangt een koordje met een klittenbandpleister. Die pleister kan op elke spread geplakt worden en zo kunnen peuters samen met Dikkie Dik alle gewonde vriendjes verzorgen. En als Dikkie Dik aan het eind zelf ook een pleister wil, dan mag dat natuurlijk!

Pleisters plakken

Pleisters plakken blijft iets magisch voor kinderen. En met Dikkie Dik Dierendokter kan er eindeloos geplakt worden. Op de poot van beer, in de dokterskoffer, op de staart van Poes Muis en Dikkie Dik heeft zelf ook een pleister nodig. Een heerlijk boek dat zelfs na vaak lezen nog steeds leuk is. En de kwaliteit is ook zeer goed, want zelfs na een aantal jaar werkt alles nog helemaal goed.

Thema ziek zijn

Dikkie Dik Dierendokter nodigt actief uit tot meedoen. Daarom is dit boek perfect te combineren met het thema ziek zijn. Eerst samen het boek lezen en daarbij kan meteen al een beetje geoefend worden.

Daarna is het erg leuk om op een knuffel (of een kleurplaat) ‘echte’ pleisters te gaan plakken. Leg een berg pleisters neer en laat de dierendokter zijn of haar gang gaan. Ook een rolletje verband is een mooie aanvulling. Dit geeft nog meer verdieping en plezier aan het spel.

Dikkie Dik 45 jaar

Ik ken Dikkie Dik nog van Sesamstraat vele jaren geleden. Met veel plezier keek ik naar de verhalen over deze eigenwijze kater. Ontzettend leuk om te zien dat mijn dochter weer net zoveel plezier beleeft aan Dikkie Dik met o.a. Dikkie Dik Dierendokter.

Dit jaar is het 45 jaar geleden dat Dikkie Dik werd bedacht door Jet Boeke. Inmiddels zijn er vele avonturen van hem verschenen. Bijna iedereen heeft wel een boek van hem in de kast staan. En ook in dit jubileumjaar staan er weer nieuwe avonturen op de planning. Ik ben benieuwd wat deze oranje kat nu weer gaat beleven…

  • Klik hier voor een review van Dikkie Dik wacht op Sinterklaas

Specificaties Dikkie Dik Dierendokter

Auteur: Jet Boeke | Uitgever: Gottmer | 23 november 2017 | 16 pagina’s | 9789025767655 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

pijn
footer 5
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.