Dog Man en de gekloonde kat een nieuw avontuur

Mijn dochter vond vroeger de boeken van Dog Man heerlijk om te lezen. Ze kocht of kreeg een boek en had hem in 1 dag uit. Tussendoor zat ze te lachen en zolang je kind plezier in lezen heeft en leeskilometers maakt is dat prima toch! Toen ik zag dat er een nieuwe Dog Man en de gekloonde kat uit kwam besloot ik hem zelf eens aan te vragen voor een recensie. Eens lezen waarom mijn dochter die boeken nu zo leuk vond en of ik er zelf ook om kon lachen?

Dog Man en de gekloonde kat een avontuur met 3 verhalen

In het begin van Dog Man en de gekloonde kat lees je hoe het karakter Dog Man is ontstaan. Geniaal bedacht eigenlijk! Daarna gaan we snel door naar het verhaal. Of eigenlijk verhalen. Dit stripboek in boek vorm bestaat namelijk uit 3 losse verhaallijnen die op geniale wijze met elkaar verbonden worden tot het einde van het boek. Of eigenlijk moet ik ook weer hier 3 eindes zeggen.
In eerste instantie raakte ik er wat van in de war, maar al snel zag ik in hoe sterk dit in elkaar zit. Kinderen smullen van de plaatjes en de vele avonturen die er plaatsvinden. Met hun kortere spanningsboog is dat perfect en ik snap nu wel waarom mijn dochter die boeken zo graag las keer op keer.

inhoudsopgave Dog Man

Het verhaal van Dog Man

Dog Man en de gekloonde kat heeft verschillende grappige verhaallijnen. Hij wordt op een missie gezet om een dode vis te beschermen, maar faalt hier hopeloos in. Flippie is een bijzondere vis met een telekinetisch brein, maar wetenschappers willen met hem aan de slag om hem ook mechanische superkrachten te geven. Dog Man moet Flippie beschermen maar dat gaat dus mis.
Onderweg naar het politiebureau komt hij kleine Karel tegen ( daar kom ik zo op terug). Dog Man probeert een baasje te vinden, maar allemaal zijn ze niet goed genoeg. Dus neemt hij uiteindelijk kleine Karel mee naar huis. Maar dan is kleine Karel opeens weg.

Dog Man en de gekloonde kat De plicht roept weer

Het verhaal van (kleine) Karel

Karel de kat weet op slinkse wijze te ontsnappen uit de gevangenis. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem als volwassene al bij het eerste plaatje aan zag komen, maar veel kinderen zullen dat niet direct doorhebben.

Terug in zijn geheime lab beseft hij dat op zoek moet naar een butler. Maar niemand is goed genoeg, behalve hijzelf natuurlijk. Dus maakt hij een kloon van zichzelf. Hier komt dan ook de titel naar voren: Dog Man en de gekloonde kat.

De gekloonde kat is dus kleine Karel. Want Karel besefte niet dat als hij een kloon maakte dat een jonge kat zou zijn die nog heel wat jaren voor zich heeft om tot een Karel te komen. Maar is kleine Karel wel zo slecht als grote Karel wil?

kleine karel en beestachtige gebouwen

Het verhaal van Flippie

En ten slotte hebben we nog een derde verhaal in Dog Man en de gekloonde kat. Flippie de vis is door wetenschappers geopereerd en zou nu naast een telekinetische brein ook mechanische superkrachten moeten hebben. Maar er is 1 probleem, hij is nog altijd dood. Of je dan geluk of pech hebt dat Dog Man op je moet passen dat lees je in dit boek waar ik verder niet teveel spoilers over wil geven. Maar wil je toch nog meer weten, Elias schreef in 2019 al een recensie over dit boek.

Graphics en tekenlessen

De graphics in Dog Man en de gekloonde kat zijn herkenbaar voor kinderen. De karakters zijn simpel getekend en met kleine details ontstaat er een heel stripboek. Er wordt goed gespeeld met lettertypes en grotere dikkere letters als er ergens de aandacht op gevestigd moet worden.
De tekeningen zijn dusdanig gemaakt dat kinderen al snel de neiging zullen voelen om ze na te gaan tekenen. En daar heeft Dav Pilkey goed op ingeschoten, want achterin het boek vind je tekenlessen.
Zo kun je Dog Man, Kleine Karel, A2HD, Karel en een beestachtig gebouw leren tekenen. Wil je er nog meer tekenen dan kun je kijken op de site van kinderboeken.nl

Lees ook deze blogs

hoofdfoto Dav Pilkey StoerLeesVoer

Specificaties Dog Man en de gekloonde kat

Auteur: Dav Pilkey | Uitgever: Condor | 9789493356191 | 05 juni 2024 | 256 pagina’s | meer informatie over Dog man en de gekloonde kat vind je bij de lokale boekhandel, uitgeverij Condor of via deze link bij bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.