Dog Man en de gekloonde kat – Dav Pilkey

Een stad vol slechteriken, een agent met een hondenkop, een kloonmachine het is weer tijd voor Dog Man! Hij is terug om de misdaad te bestrijden en om kinderoppas te zijn. Met deze keer maar liefst twee vijanden in een verhaal! Hoe gaat hij dat oplossen? Je leest het in: Dog man en de gekloonde kat.

Tot leven gebrachte vijanden en vrienden

Op het moment dat Dog Man de leiding krijgt over de beveiliging van het onderzoek van Flippie, de dode kwaadaardige vis, ( te lezen in het vorige deel van Dog Man) ontsnapt Karel voor de zoveelste keer uit de kattenbak. Karel wil graag een kloon als butler en partner hebben, dus besteld hij een kloonmachine. Als Karel zijn kloonmachine binnenkrijgt blijkt dat de kloon een kitten is die op Karel lijkt. Karel moet natuurlijk erg op de kitten letten. De Kitten krijgt de naam ‘kleine Karel’.  Kleine Karel doet erg vervelend.  Daarom laat Karel hem even later achter op straat, waar Dog Man hem vindt. Maar als Flippie door een vogel wordt gepakt als een vis-cyborg, en in de leefspray fabriek terecht komt vraag ik me af of het wel goed gaat komen…

Dog man de gekloonde kat Humoristisch

Dog Man en de gekloonde kat is erg humoristisch, er zitten namelijk erg onnozele grappen in. Er was er één waar iedereen bij mij thuis erg hard om moesten lachen; toen Karel zijn kloon gratis wilde weggeven en er een vrouw langskwam die zei: “o, kijk! Een gratis katje! Hoeveel kost hij? Eén dollar”. zei karel, toen zei de vrouw; “o, jammer! Ik heb geen dollar. Ik heb alleen tien dollar!” toen zei karel; “hé je hebt geluk vandaag kost hij tien dollar!” Dat vind ik echt typisch de humor voor kinderen van 9 a 10 jaar.

Dav Pilkey, wist je dat…..

Toen Dav Pilkey klein was, was hij zo’n stoorzender in de klas dat zijn leraren hem elke dag op de gang zetten. Gelukkig was Dav dol op tekenen en verhalen verzinnen. Al zijn tijd op de gang besteedde hij aan het maken van zijn eigen strips. In groep vier verzon Dav de eerste verhalen van Kapitein Onderbroek. Sindsdien maakt hij allerlei kinderboeken, vol plezier en humor. Ik ben niet alleen dol op Dog Man, ook Kapitein onderbroek vind ik een erg leuk figuur. Er zijn boeken over hem gemaakt, een serie op Netflix en een film met de titel: Kapitein Onderbroek; het eerste grote avontuur. Ik kijk het liefst naar de serie, en mijn zusje (6) ook.

Ook voor volwassenen

Dog man en de gekloonde kat

Mijn vader en moeder vinden de boeken van Dog Man ook erg leuk. Mijn moeder wil er dan ook graag nog iets over vertellen:

Dit boek van Dog Man en de gekloonde kat is echt hilarisch. Het moet natuurlijk wel je humor zijn, maar wij hebben met z’n allen zitten gieren van het lachen. Het is herkenbaar als je kinderen hebt. Bijvoorbeeld op het moment dat de kitten/kloon voortdurend ‘waarom-vragen’ aan Karel stelt. Een ander voorbeeld is als kleine Karel 2 uur lang een ‘en toen… en toen…’-verhaal vertelt. Herkenbaar en misschien juist daarom, ook voor volwassenen erg leuk.

Wat Kapitein Onderbroek betreft… daar ben ik niet zo dol op, want het heet niet voor niets Kapitein Onderbroek. Dat weerhoudt Elias er overigens niet van om hier regelmatig naar te kijken. Tijdens het avondeten wordt alles wat kapitein onderbroek heeft beleefd nog eens in geuren en kleuren naverteld. Ik kijk mijn man dan altijd hoopvol aan in de hoop dat ik gered word, maar niet door kapitein Onderbroek….

Lees ook van Dog Man:

Specificaties Dog Man en de gekloonde kat

Auteur: Dav Pilkey | Uitgever: Condor | 9789492899583 | juni 2019 | 256 pagina’s | meer informatie over Dog man en de gekloonde kat vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Dog man en de gekloonde kat
footer5
Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.