Doktersaurus, het perfecte boek voor kleintjes die ziek zijn

Is je neus verstopt? Heb je pijn in je buik of kan je niet poepen? Gelukkig is er Doktersaurus. Zij is de redder in nood. Een grappige verhaaltje voor (zieke) kleintjes

doktersaurus

Doktersaurus weet raad

Een dokter die ook nog een dinosaurus is. Dat kan toch niet? Ja, dat kan zeker wel! En deze dokter weet voor elk probleem een oplossing. Alle dingen die kinderen kunnen hebben, staan in dit prentenboekje. Een splinter, een verstopte neus, niet kunnen poepen, het wordt allemaal behandeld. En dat maakt het voor de kinderen ook erg herkenbaar.

dokter dino

I love prentenboeken op rijm

Zoals jullie al weten, ben ik dol op prentenboeken die op rijm zijn geschreven. En ook Doktersaurus is op rijm. Het leest zo lekker voor en de kinderen raden mee. Het allerleukste en beste rijmpje uit het boek vind ik die twee waar je het laatste woord op een hele eigen bladzijde vindt. Geweldig! Mijn kinderen hebben om die twee het hardste gelachen. En ikzelf heb ook moeten mee grinniken. Ellen Hosmar heeft het goed vertaald!

boek

Ook leuk voor kindjes die niet ziek zijn

Mijn kinderen vinden Doktersaurus erg leuk om te lezen en zij zijn niet ziek. Dus ook wanneer je kinderen niet ziek zijn is dit een leuk, grappig en herkenbaar boek. Ook als je niet van dino’s houdt is dit toch een erg leuk boek om voor te lezen of naar te luisteren. Ook de kleuters van school moesten keihard lachen om dit boek. Vooral om die twee stukjes waar ik het eerder over heb gehad. Ik weet daarom zeker dat ook jouw kind dit boekje erg leuk gaat vinden. Of het nu van dino’s houdt of niet. En erg fijn als je kind bang is om die splinter eruit te laten halen. “Weet je nog hoe Doktersaurus dat deed?”. Wedden dat jouw kind die splinter eruit laat halen?

dino boek

Specificaties Doktersaurus

Auteur: Emi-Lou May |Illustrator: Leire Martin | Vertaald door: Ellen Hosmar| Uitgever: Veltman Uitgevers| Februari 2021 | 9789048319213 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je hier

doktersaurus
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.