drie katten op een rij: Tijgerlezen plus lesmateriaal

Je hebt een kind die graag wil lezen: Check! Je kind houdt van katten? Check! Of het nu AVI S of AVI 1,2,3 is maakt je niet zoveel uit als ze maar plezier heeft? Check! Nou laten we dan maar eens gaan lezen in Drie katten op een rij. 

Drie katten op een rij

drie katten op een rij

Op een hele simpele manier wordt er gelezen over Noor. Noor vindt drie katten op een rij. Kit, Stip en Ros. Ze geeft ze te eten. Vis. En als de vis op krijgen ze spek. Als de spek ook op is vraagt ze om ijs voor de katten. Maar mama wil de katten niet en wil geen ijs geven. Papa wil wel ijs halen. Ondertussen blijft mama thuis met de drie katten op een rij. Zou Noor de katten toch mogen houden?

Heb jij een kind dat van katten houdt en dat zelf al heel graag wil lezen dan is dit boek een uitkomst. Dit boek heeft geen technisch leesniveau maar is voor beginnende lezers met bijna alleen eenlettergrepige woorden. Korte zinnen op elke regel een nieuwe.

drie katten op een rij

En voor het zelf oefenen met lezen is 1 pagina ook meer dan genoeg. Dochterlief vind het een grappig boek tot nu toe. En het is erg fijn dat er veel dezelfde woorden steeds herhaald worden. Zoals spek, vis, kat en de namen van de drie katten op een rij.

Tijgerlezen

Er zijn nog meer delen van Tijgerlezen te vinden voor de leeftijd van 5-11 jaar.  En er zijn zelfs een paar e-books. Ideaal om mee te nemen op vakantie!

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt telkens weer dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze willen lezen. Vanuit deze gedachte is de serie Tijgerlezen ontwikkeld voor lezers van 5 tot 9 jaar. De boeken in deze serie voldoen aan de belangrijkste criteria van kinderen: ze zijn spannend of grappig, en hebben altijd veel illustraties in kleur. Tijgerlezenboeken zijn niet ingedeeld volgens technische leesniveau’s, maar kinderen kiezen zelf het boek waar ze aan toe zijn.

Bij alle boeken is lesmateriaal ontwikkeld.

Plezier in lezen

Het plezier van lezen begint als je regelmatig voorgelezen wordt. Daarom zijn alle boeken in de serie zoals drie katten op een rij geschikt om voor te lezen én zelf te lezen. De moeilijkheidsgraad van de boeken verschilt:

  • Voor de écht beginnende lezer zijn er Tijgerlezen-prentenboeken met weinig tekst per bladzijde, om voor te lezen en samen te lezen.
  • Kun je net lezen dan zijn er leesboeken met weinig tekst en eenvoudige zinnen, die ook fijn zijn om voor te lezen.
  • Heb je al een beetje geoefend dan zijn er echte leesboeken met langere verhalen.

Specificaties drie katten op een rij

Lessuggestie: Drie katten op een rij | Auteur: Kaat Vrancken en Yvonne Jagtenberg | Uitgeverij:    Querido | 9789045121246 | 48 pagina”s | oktober 2017 | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.