Driedubbel feest met Kikker – naar Max Velthuijs

De boeken van Kikker hebben eigenlijk geen nadere introductie meer nodig. Toen hier ‘Driedubbel feest met Kikker’ op de mat viel, stond mijn dochter dus al meteen te juichen, en hebben we ons meteen op de bank geïnstalleerd om dit dikke boek van Kikker eens lekker te gaan lezen!

boeken van kikker

Driedubbel feest met Kikker: 3 verhalen in 1 boek

Dit boek is inmiddels al toe aan zijn derde druk! Dan kun je er dus eigenlijk al wel vanuit gaan dat het een succes is bij kinderen.
Driedubbel feest met Kikker is een verzameling met 3 verhalen, allemaal over het thema feest. Deze verhalen zijn heel leuk om voor te lezen aan kinderen die bijna jarig zijn!

Kikker en het verjaardagsspel

Beertje is jarig! Kikker heeft een verrassing voor hem bedacht. Hij heeft de cadeautjes in de kamer verstopt, en Beertje moet ze zoeken! Als hij in de buurt van het cadeautje komt, roept Kikker ‘warm, warmer, heet!’ Dit is voor veel jonge kinderen een bekend spelletje, en het is ook leuk om na het lezen van dit verhaal dit spelletje thuis te spelen. Dat hebben wij in ieder geval wel meteen gedaan!

Driedubbel feest met Kikker
Driedubbel feest met Kikker

Kikker en de stoelendans

Het tweede verhaal in ‘Driedubbel feest met Kikker’ gaat over een ander herkenbaar spelletje voor jonge kinderen: stoelendans. Kikker en zijn vriendjes willen graag buiten gaan picknicken, maar dan begint het te onweren en kunnen ze dus niet naar buiten…. Ze besluiten om dan maar binnen te gaan picknicken en stoelendans te gaan spelen. Beertje heeft het spel nog nooit gespeeld, maar uiteindelijk weet hij zelfs te winnen!

stoelendans met kikker

Kikker en het slaapfeest

Dit laatste verhaal uit Driedubbel feest met Kikker vond mijn dochter het allerleukst! Kikker en zijn vrienden houden een slaapfeest. Bij een slaapfeest hoor je natuurlijk heel lang op te blijven, dus ze maken er een spel van: wie het langst wakker blijft heeft gewonnen! Ze verzinnen allemaal spelletjes om maar zo lang mogelijk wakker te blijven. Wie zal er uiteindelijk winnen?

logeerpartijtje met kikker en zijn vriendjes

Verhalen naar de boeken van Max Velthuijs

De verhalen in ‘Driedubbel feest met Kikker’ zijn geen verhalen die oorspronlijk geschreven zijn door Max Velthuijs, de schepper van Kikker en zijn vriendjes. De boeken zijn wel gevormd naar zijn ideeën en figuren. De tekenstijl is dus ook net wat anders dan in de oorspronkelijke boeken van Kikker. Ook hebben de verhalen nét wat minder diepgang, maar ze zijn nog steeds erg leuk! Zo leuk, dat we het boek hier thuis inmiddels al meerdere keren hebben gelezen.

Driedubbel feest met Kikker

Specificaties Driedubbel feest met Kikker

Auteur: naar Max Velthuijs│Uitgever: Leopold │9789025879822│juni 2020 (3e druk)│96 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.