Droomuitzicht; een derde deel in de Moose Springs serie

Alaska, de plek waar de serie van Moose Springs zich afspeelt. Ik heb niets met de kou en zal niet snel op vakantie gaan naar Alaska. Maar dit land heeft mijn hart wel een beetje gestolen en dat komt echt door de boeken van de Moose Springs serie. Ik heb deel 1 en 2 ook mogen lezen en kon dus niet wachten om in deel 3 genaamd Droomuitzicht te beginnen. Alaska here I come again!

hoofdfoto
Droomuitzicht

Deel 3 van de Moose Springs serie

Zo, ik zit lekker op de bank met mijn voetjes omhoog en wat te drinken. Ik ben een echte liefhebber van een dekentje dus ook deze ontbreekt niet. Lijkt me ook geen overbodige luxe als ik ga ‘vertrekken’ naar Alaska. Tijd om deel 3 van de Moose Springs serie te gaan lezen, genaamd Droomuitzicht. Er valt me meteen wat op bij het lezen van de samenvatting op de achterzijde van het boek. De hoofdpersonen die ik heb leren kennen in deel 1 en 2 zijn nergens te bekennen. De naam River Lane duikt op en ik heb geen idee wie het is. Mijn nieuwsgierigheid wint het van mijn geduld en ik sla het boek open.

River Lane is een voormalige Hollywood actrice en is vastbesloten om haar carrière een boost te gaan geven. Ze heeft altijd voor de camera gestaan en besluit het nu over een andere boeg te gooien en erachter te gaan staan. Samen met haar filmploeg bestaande uit Jesse (cameraregisseur en coproducent) en Bree (geluidsvrouw) vertrekt ze naar Alaska. Hier willen ze in het stadje Moose Springs een documentaire opnemen. De burgemeester van het dorp is het hier echter niet mee eens en de benodigde vergunningen blijven uit. De dorpsbewoners zijn er ook niet over te spreken en dat geeft een minder positief gevoel dan waarop River had gehoopt.

Droomuitzicht

Op naar een Droomuitzicht

Mount Veil, daar moet River overheen om haar Droomuitzicht te bereiken. Naar de top, maar dat kan ze niet alleen. River besluit een lokale expert in te huren, Easton Lockett. Hij moet haar en haar crew veilig meenemen op deze ontdekkingsreis en neemt daarvoor ook gids Ben mee. Samen moeten zij deze klus gaan klaren. De weg naar boven is alles behalve gemakkelijk en veilig. De slechte weersomstandigheden zorgen voor wat spanning maar zorgt ook voor romantiek en grappige situaties. Zoals het een echte roman betaamd groeien de hoofdpersonages River en Easton naar elkaar toe. Maar kan River de plek innemen van de marmot? Ik hoor je denken, marmot? Ja die marmot heeft een leuke en vooral speciale plek in het verhaal. Gaan River en Easton de top halen en wat gebeurt er met de marmot?

Romantiek, spanning en herkenning

Het derde boek in de Moose Springs serie past heel mooi in de lijn van de vorige boeken. In de vorige boeken komt een ‘buitenstaander’ het dorpje Moose Springs binnen om een bepaalde reden en wordt verliefd op een dorpsbewoner. Droomuitzicht is als deel 3 in deze serie daar geen uitzondering op. De boeken hebben allemaal een beetje dezelfde opbouw en dat leest erg prettig. Het is de herkenning die mij als lezer op mijn gemak stelt tijdens het lezen. Het zorgt voor de ontspannen sfeer waarin ik het liefste lees. Verstand op nul en even in mijn eigen wereld met een boek en daar zorgt Droomuitzicht zeker voor. De schrijfstijl is zoals ik van Sarah Morgenthaler gewend ben heel prettig. De hoofdstukken lezen fijn weg en dat zorgt voor een goede klik met het verhaal en de personages.

Het verhaal van Droomuitzicht springt er voor mij wel een beetje uit. Waar voorheen het verhaal zich wat meer centraal in Moose Springs afspeelde, is dat in dit deel vooral in de bergen. Het beklimmen van de Mount Veil is waar het boek om draait en waar de focus dus op ligt. Ik vind dit totaal niet storend want ik heb het gevoel dat ik Moose Springs al wel een beetje ken. Het is juist vernieuwend dat de omgeving wat anders is.

Deel 1, 2 en 3

Sarah Morgenthaler heeft met deel 3 weer een heerlijk boek afgeleverd. Nu ik ze alle drie gelezen heb, zie ik wel dat de focus bij ieder boek net op een andere plek ligt. Het eerste deel Droomvakantie is voor mij meer romantisch waar het tweede deel Droomman romantiek combineert met drama. Droomuitzicht richt zich wat mij betreft echt meer op het avontuur met de beklimming van de Mount Veil. Allemaal hebben ze hun eigen ding, maar toch samen als serie één. Knap gedaan!

Wat ik zo tof vind aan deze serie is het feit dat je ze alle drie los van elkaar kunt lezen. De boeken zijn niet een directe lijn van opvolging op elkaar. Dat maakt dat iedereen van deze boeken kan genieten.

kaft
Droomuitzicht

Specificaties Droomuitzicht

Auteur: Sarah Morgenthaler | Omslagontwerp: bij Barbara | Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers | Vertaald door Ineke de Groot | 9789400513211 | Juni 2021 | 368 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.