Duurt het nog lang? Negen maanden wachten op de baby

Krijgt jouw kind een broertje of zusje? Dan wil hij/zij vast wel weten wat er allemaal in mama’s buik gebeurt. Hoe groot is het nu? Wat kan het kindje al? En… duurt het nog lang? In dit boek staat week voor week beschreven hoe de baby zich ontwikkelt. Een leuk cadeau voor grote broers en zussen van ongeveer 4 tot 7 jaar oud.

Duurt het nog lang? prentenboek

“Mama… duurt het nog lang?”

Negen maanden wachten op een baby, dát duurt lang! Hoe leg je dat uit aan je kind? Nou, daar is dit boek dus erg geschikt voor! Lees daarom voor over wat er gebeurt in de buik van de moeder en leef samen toe naar het moment van de ontmoeting.

Duidelijke uitleg in ‘Duurt het nog lang?’

Kenmerken, feiten en gevoelens komen voorbij in een voor kinderen begrijpelijke taal. In het begin, week 2 van ‘Duurt het nog lang?’, wordt uitgelegd hoe het allemaal begon. Een zaadje en een eitje dus. Twee puntjes die samen één worden. En die gevormde stip zit in een kleine zak met water en wordt vanzelf groter. Het wordt op een manier omschreven, dat het kind zich er iets bij voor kan stellen. Zoals “het is zo zacht als kikkerdril” en “al het eten komt door een slangetje naar binnen, de navelstreng dus”.

Wat gebeurt daar allemaal?

Vreemde bulten worden armen en voeten krijgen tenen. En de baby plast in het vruchtwater! De baby slaapt als de buik heen en weer wiegt. Het slaapt en wordt wakker, de hele dag door. Duim opsteken en koppeltje duikelen. Totdat het de allerlaatste keer is in week 33. Wat er daarna gebeurt, dat heb ik zelf helaas nooit mee mogen maken. Mijn vliezen scheurden in week 33 door een valpartij en mijn zoontje werd daardoor te vroeg geboren. Maar ‘Duurt het nog lang?’ gaat gelukkig vrolijk verder totdat netjes in week 40 alles gaat schudden en bewegen. De baby komt dan ter wereld.

Duurt het nog lang?

Cadeau geven bij baby op komst

‘Duurt het nog lang’ is een prachtig boek om cadeau te geven als een broer of zus arriveert. En een boek dat ze ook in wachtkamers zouden moeten hebben, bijvoorbeeld bij verloskundigen of op de afdeling gynaecologie. Het toegankelijke schrijfwerk van Floor Bal maakt het boek zeer geschikt voor jonge kinderen. En het mooie is dat er ook aandacht is voor verschillende familievormen. Met een zichtbaar groeiende baby in de buik van de moeder, zijn deze te zien op realistische, kleurrijke illustraties van Iris Deppe (illustrator van Prentenboek van het Jaar 2016).

Specificaties ‘Duurt het nog lang?’

Duurt het nog lang prentenboek voor kinderen

Auteur: Floor Bal | Illustraties: Iris Deppe | Uitgever: Gottmer | 9789025771942 | oktober 2019 | 40 pagina’s | Meer informatie vind je hier.

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.