Dwaalspoor; een snelle thriller van Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer levert met Dwaalspoor weer een thriller af die goed past in het straatje van boeken met een sterk verhaal. Suzanne Vermeer staat bekend om de goede verhaallijnen en vaak ook het hebben van een vrouwelijke hoofdpersoon. Dit is niet anders in Dwaalspoor waarmee een thriller op je schoot ligt waar je meteen in wilt duiken. Laten we dat dan maar meteen doen!

hoofdfoto
Dwaalspoor

Hoofdpersoon Vincent in Dwaalspoor

Het verhaal van Dwaalspoor speelt zich af in Duitsland en om precies te zijn in het Zwarte Woud. Vincent en Silvia Mulder zijn samen op vakantie in het Zwarte Woud en verblijven in hun vakantiehuis in Titsee – Neustaat. Vincent is echt toe aan vakantie. Zijn zakenpartner en hij zijn bezig met een deal en daar is Vincent het eigenlijk nog niet zo mee eens. Hij gaat om te ontspannen een stuk mountainbiken maar deze tocht loopt helaas vreselijk af. Vincent komt om het leven en alles wijst op een noodlottig ongeval.

Silvia

Silvia, de vrouw van Vincent, krijgt een onaangenaam bezoekje van de politie in de thriller Dwaalspoor. Haar man is dood gevonden in het woud en ze denken aan een ongeluk. Maar al snel gaat de politie verder onderzoek doen als blijkt dat er een tweede persoon aangetroffen is in het woud. Silvia wordt meegenomen naar het politiebureau omdat zij twijfelen aan haar en zo hun verdenkingen hebben. Zij zou er immers beter van worden als Vincent er niet meer zou zijn. Zo zou ze de aandelen van haar man krijgen. Maar is dat wel waar? Is Silvia in staat tot moord?

Lauren in Dwaalspoor

Naast Vincent en Silvia maken we kennis met Lauren in Dwaalspoor. En dit is een oude bekende; Lauren is één van hoofdpersonen in het boek Zomeravond, ook van de hand van Suzanne Vermeer. In Dwaalspoor ligt de focus niet zozeer op Lauren, maar is het wel leuk om haar als personage weer terug te zien in dit verhaal. In Zomeravond was Lauren zelf betrokken bij een moordzaak en nu staat ze haar oude buurvrouw Silvia bij in haar zoektocht naar de waarheid.

Meerdere verdachten

Wat vaak voorkomt in thriller verhalen of verhalen waar je op zoek bent naar een dader, is het lezersperspectief. Jij als lezer kijkt op een bepaalde manier ergens naar en zo ook naar de personages in het boek. Deze personages kunnen allemaal de dader zijn in een bepaald opzicht en dat maakt het verhaal juist zo spannend.

In Dwaalspoor kan je ook een aantal kanten op qua verdenkingen. Zo is Silvia een verdachte in de ogen van de politie, maar ook Sebastiaan, de zakenpartner van Vincent, lijkt niet helemaal zuiver te zijn. Jeroen, de broer van Vincent, is zo jaloers op hem vanwege zijn fortuin en het feit dat hij niets heeft nagelaten gekregen van Vincent.

Opties genoeg; wie zou jij verdenken?

De spannende ontknoping van Dwaalspoor

Deze thriller eindigt met een spannende ontknoping en daar houd ik zo van! De spanning bouwt zich op en dat voel je in het boek. De verdenkingen gaan alle kanten op en opeens wordt alles stukje bij beetje duidelijk. De schrijfwijze van Suzanne Vermeer zorgt ervoor dat je met je neus in het boek blijft tot het einde; je wilt namelijk echt weten hoe dit boek eindigt en daar kom je maar op één manier achter; blijven lezen!

Het is daarnaast ook opgedeeld in delen en daardoor verspringt het verhaal van tijd en plaats. Dwaalspoor begint in Duitsland in het Zwarte woud, waarna je terug gaat naar Groningen, weer terug naar het Zwarte Woud en vervolgens eindigt in Groningen.

Specificaties Dwaalspoor

Auteur: Suzanne Vermeer | Omslagontwerp: Wil Immink Design | Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers | Juli 2021 | 9789400514126 | 192 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Dwaalspoor
Dwaalspoor
Footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.