Een baan voor Boris – een titel voor de Kinderboekenweek

Net voordat de Kinderboekenweek van start ging, viel bij mij het boek ‘Een baan voor Boris’ op de deurmat. Perfect voor het gebruik tijdens het thema ‘Beroepen’, wat wij de komende periode in onze kleuterklas gaan behandelen!

een baan voor boris

Een baan voor Boris: wat wil Boris later worden?

Veel volwassenen vragen aan Boris wat hij later wil worden. Hij vindt dat maar een gekke vraag. Hoe kan hij dat nu al weten? Samen met zijn oma gaat hij allerlei beroepen bedenken met de letter ‘b’ van Boris. Zo komen ze op beroepen als brandweerman, boer of basgitarist. Maar daar zit eigenlijk niet echt iets bij wat bij Boris past. Maar is er dan iets anders dat Boris kan worden met de letter ‘b’, dat toch bij hem past? Gelukkig bedenkt oma iets heel slims in een baan voor Boris.

Ik vind dit verhaal heel grappig gevonden en het past goed bij het thema. De illustraties in dit boek zijn gemaakt door Romina Rollhauser en passen goed bij het verhaal. Ze zijn vrolijk en kleurrijk. Mijn dochter vond de illustraties erg leuk, omdat er veel op te zien is. Wat ik ook erg prettig vind, is dat de personages op de illustraties allerlei nationaliteiten hebben. Zo kan ieder kind in de klas zich ermee identificeren!

Heel veel beroepen met de letter ‘b’

In de kleuterklas waar ik werk, werken we met thema’s. En elk thema zetten we 1 of 2 letters centraal. Nu tijdens de Kinderboekenweek werken we over het thema beroepen. De letter die nu dit thema centraal staat in onze klassen is de letter ‘b’. En wat een voltreffer is ‘Een baan voor Boris’ dan! Net alsof het precies passend bij ons thema is geschreven.
Allerlei beroepen met de letter b komen aan bod: brandweerman, bakker, balletdanser, buschauffeur, burgemeester of berenverzorger. Fijn om een boek te hebben wat de letter van dat thema zo in de spotlight zet. Dit maakt jonge kinderen heel bewust van letters om ons heen.

Toch liever aan de slag met een andere letter?

Wat heel grappig is aan het boek ‘Een baan voor Boris’, is dat er achterin het boek een heel alfabet met beroepen staat. Bij elke letter is een beroep bedacht. Daar kun je met de klas allerlei leuke spelletjes rondom de letters mee doen! Of gewoon heerlijk al deze beroepen bespreken tijdens de komende Kinderboekenweek. Want als er een boek is wat allerlei verschillende beroepen belicht, dan is het dit boek wel! Dit boek krijgt deze Kinderboekenweek dus een prominent plekje in de klas, zodat de kinderen er enorm van kunnen gaan genieten!

Specificaties Een baan voor Boris

Auteur: Caren Peeters | Illustraties: Romina Rollhauser | Uitgever: De Vier Windstreken │ 9789051168730 | september 2021│32 pagina’s│meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

kaft
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.