Een boek vol insecten – een boek vol kleine beestjes

Ja hoor, ik heb er weer een…. Een pareltje! Zo af en toe krijg je een boek binnen, waar je meteen een grote glimlach van krijgt als je het uitpakt. En niet alleen dan, maar eigenlijk elke keer als je het boek ziet liggen of bekijkt. ‘Een boek vol insecten’ is een fascinerend boek, vol kleine kriebelbeestjes in het groot.

Een boek vol insecten

Kriebelbeestjes, kriebelbeestjes en nog eens kriebelbeestjes: een boek vol insecten

Wist je dat je échte schatten kunt vinden in een boomstronk of een koeienvlaai? Kevers, wantsen, bijen en andere insecten zijn minuscuul en kunnen zich heel goed verschuilen, maar als je echt goed kijkt, ontdek je pas wat voor juwelen het zijn!
In dit boek bewonder je de zwartlijven, de glanzend groene prachtkevers, de gestreepte rode pyjamawants of de zwart-gele wespenboktor tot in het kleinste detail. Maar leer ook waarom ze felle kleuren hebben, hoe ze zich hebben aangepast en waar je ze kunt vinden.

Een kijkboek vol macrofoto’s

Waarom is ‘Een boek vol insecten’ dan een pareltje? Het begint ten eerste al met het imposante formaat van het boek. Dit is echt een boek wat je op een kijktafel legt, of wat je elke dag open zet op een andere bladzijde. Gewoon, om de prachtige pagina’s te bewonderen.

En elke pagina is echt fantastisch. Door gebruik te maken van macrofoto’s, heb je geen vergrootglas nodig om de kleinste kriebelbeestjes van dichtbij te bekijken. Dit boek geeft een kleurrijke kijk op insecten, gegeven door Rik Delhem, macrofotograaf en entomoloog. Door zijn lens zie je pas hoe mooi insecten eigenlijk zijn. En op de zwarte pagina’s komen de fascinerende foto’s nog beter tot nu recht. Elk pootje, voelsprietje of patroon is zo extra goed te zien. Ben je misschien bang voor insecten, met dit boek kun je ze eens op je gemak bekijken. En dan kom je er misschien achter dat ze helemaal niet zo eng zijn, maar vooral heel mooi!

Interessante weetjes over kleine kriebelbeestjes

Een boek vol insecten is niet alleen prachtig, maar ook nog eens heel erg leerzaam. Het staat bomvol interessante weetjes! De insecten staan per pagina geordend, je ziet soorten die bij elkaar horen. Denk bijvoorbeeld aan zwartlijven, insecten met hoorns, duizend- en miljoenpoten en plaagbeesten. Natuurlijk is dit boek bij lange na niet compleet, er zijn zoveel soorten insecten dat ze nooit allemaal in dit boek passen, maar het is zeker een prachtig overzicht.

De interessante weetjes maken het helemaal af. Zo leer je dat zwartschilden het oudste kunnen worden van alle insecten, tot wel zeven jaar. Of dat er ongeveer 5000 verschillende soorten lieveheersbeestjes zijn! Ook leuk is dat je bij elk vergroot insect een silhouet ziet van het insect op ware grootte. Zo heb je een beetje een idee hoe groot (of klein) het insect in het echt is. Één ding is zeker duidelijk na het lezen van Een boek vol insecten: insecten zijn echt prachtig!

Specificaties ‘Een boek vol insecten’

Auteur: Rik Delhem | Uitgeverij: Lannoo | 9789401484978 | augustus 2022 | 80 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.