Een dag vol apenstreken – Loredana Baldinucci

Lieve aapjes die soms net even wat drukker zijn, moeten die boek echt lezen! Want als je op een dag wakker wordt als aapje, kan jij er niks aan doen dat die dag vol apenstreken zit.

De kleur is geel

Dat dit boek opvalt tussen alle anderen, mag duidelijk zijn. Het boek is geel met een grote aap erop. In de kast van mijn zoon kan je hem makkelijk vinden. Is hij geel omdat apen van bananen houden of is hij geel omdat ze dat mooi vinden? Het maakt mij niet uit. Ik vind het goed gekozen. Een lekker geel boek met een aap. Duidelijker kan je het niet maken. Een dag vol apenstreken gaat over een aapje.

een dag vol apenstreken

Wat als je wakker wordt als aapje?

Het idee bezorgt mijn zoon al een glimlach. Wakker worden als aapje met apenstreken. Dat kan toch helemaal niet? Op de eerste bladzijde van een dag vol apenstreken zie je hem worstelen met zijn kleren en de bladzijde daarna kruipt hij over tafel op zoek naar ander eten. “Kijk mama, zo zou ik ook doen als ik een aapje was!”. Aapjes houden niet van stil zitten, rennen liever en zoeken het liefst een ander aapje op om mee te spelen. En als aapjes moe zijn, willen ze niks meer. Geen eten, niet in bad, gewoon niks. Lastig voor de papa’s en mama’s die dit wel willen. Soms worden ze dan ook een beetje boos. Gelukkig begrijpen ze het aapje wel, want soms worden zij ook heel anders wakker.

apen doen gekke dingen
dag vol apenstreken

Wat vinden wij van een dag vol apenstreken?

Een dag vol apenstreken is een boek vol herkenning. Net als aapjes kunnen kinderen soms niet stil zitten. En als ze moe zijn, dan willen ze inderdaad niks. De hele pagina is één grote illustratie met daarbij tekst. Korte stukken tekst zodat het lekker snel leest. Er is veel te zien en bij elk stukje tekst is een plaatje. Mijn kinderen kijken en luisteren met een glimlach van oor naar oor wanneer ik dit boek voorlees. Het is zo herkenbaar. Vooral omdat ze weten dat ze zich soms ook als een aapje gedragen. En hoe ouders wakker worden? Daarvoor moet je echt dit boek lezen.

een dag vol apenstreken

Enthousiast geworden?

Specificaties Een dag vol apenstreken

een dag vol apenstreken

Auteur: Loredana Baldinuccie| illustrator: Fabio Sardo | Uitgeverij: Clavis | juli 2020 | 32 pagina’s | 9789044838022 | Meer informatie vind je hier

Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.