Een eed zo duivels, een slot van de Vervloekt trilogie

Eindelijk is daar het slot in de Vervloekt trilogie. Een serie waarmee ik voor het eerst kennis heb gemaakt met magisch zwijmelen. Een eed zo duivels is de afsluiter, de apotheose! We gaan eindelijk lezen hoe het verhaal verder gaat met Rhen, Harper, Lia Mara en Grey. Wat heeft Brigid Kemmerer voor ons in petto..?

Een eed zo duivels

Een eed zo duivels

Het zinderende slot van de Vervloekt-trilogie! Brigid Kemmerer overtuigde YA-liefhebbers met ‘Een vloek zo eenzaam’ en was in een klap niet meer weg te denken uit het rijtje met populaire fantasyauteurs. Met dit laatste deel rondt ze de trilogie over Rhen, Harper, Grey en Lia Mara op magische wijze af. Extra juicy is dat de vier personages die in de eerdere boeken een eigen stem kregen, in dit laatste deel van ´Een eed zo duivels´ lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Wie zal er zegevieren?

Overwin je angst. Ga de strijd aan. Red het koninkrijk.

Sinteldaal

Het eerste deel van deze trilogie had mij een beetje om de tuin geleid. De omschrijving wekte bij mij de indruk dat het een herbewerking van het sprookje Belle en het Beest zou zijn. Een geliefd sprookje bij mij. Er was inderdaad liefde, magie, een vloek en een beest. Maar eigenlijk is het gewoon een geheel origineel verhaal. Op die manier ben ik wel in aanraking gekomen met dit genre wat ik magisch zwijmelen noem. Een eed zo duivels is alweer het derde deel.

Sinteldaal is het land waar Harper naar toe ontvoerd wordt door Grey, de commandant van koning Rhen. Alleen een meisje kan de vloek verbreken waar beide onder gebukt gaan. Harper komt uit onze wereld. Ook Een eed zo duivels speelt zich in Sinteldaal af, met soms een bliksembezoekje aan onze wereld. In Sinteldaal ga je terug in de tijd, heersen er koningshuizen. Strijden soldaten en is er magie aanwezig.

kaart

Haat-liefde

Ik ga heel eerlijk zijn.. ik heb een haat-liefde verhouding met deze trilogie. Van het eerste boek had ik andere verwachtingen en had ik helemaal geen zin in een ´ingewikkelde´ wereld. Vol met intriges, geschiedenis en geroddel. Maar het wist me te vangen en 2/3 van het boek heb ik achter elkaar gelezen. Tot het einde, daar was ik verre van voldaan door. Maar toch bleef dit boek knagen en heb ik deel twee opgepakt. Dat tweede deel is mijn favoriet! Ook na het lezen van Een eed zo duivels.

In deel twee klopt het voor mij gewoon en wordt er afgeweken van de cliché´s. Want ja die zijn er behoorlijk veel. Echt een verrassing is het allemaal niet wat er gebeurd. En ondanks de gruwelijke martelingen van de slechte heks Lilith, is het vrij tam. Stoere woeste mannen, met toch een klein hartje voor de dames. Vrouwen die vrijgevochten zijn maar toch hunkeren naar de acceptatie van diezelfde stoere woeste mannen. Het ene moment geniet ik ervan, het andere moment irriteert en verveelt het mij. Een eed zo duivels is voor mij wel de meest tergende deel daarin.

Voorspelbaar

Ik heb echt wel genoten van Een eed zo duivels maar tegelijk was het begin wel tergend hoor. Waar ik eerst team Grey was, zo switch ik nu weer naar Team Rhen en Harper. Brigid heeft wel een knap vermogen voor mij om karakters zo heel erg te laten switchen. Waar ik soms Harper toejuich, zo stom en onbegrijpelijk vind ik haar de andere momenten. En dat geld eigenlijk voor elk karakter wel. Mijn haat-liefde relatie tot de karakters is ook erg wisselend. En ergens is dat ook wel leuk. Je leest dit derde deel vanuit de 4 karakters en die afwisseling is ook prima.

Ik heb genoten van deze trilogie en van Een eed zo duivels maar toch ben ik blij dat het klaar is. Ik heb niet echt een juich gevoel. En ik snap veel keuzes niet. Tegelijk kan ik dat loslaten en is de basis van deze boeken wel prima. Al moet ik toch elke keer erg hard lachen als Harper helemaal smelt om hoe koning Rhen haar naam uitspreekt… Harrrrperrrr met rollende r´s. Als ik het uitspreek is dat echt hilarisch.

Magisch zwijmelen

Hou jij van magie? Van werelden met intriges, liefde, misverstanden, roddel en achterklap? Galopperende hoeven, mooie jurken en strakke korsetten? Rode wangetjes door warme adem en blozende blikken? Stoere vrouwen die graag over de schouder van een ruwe man gegooid worden? Dan is de vervloekt trilogie helemaal voor jou! Een eed zo duivels is de afsluiter met een groot gevecht tussen koninkrijken.

Maar toch… ben ik voor team Harper en Grey. Geen spoilers geef ik verder. Is er iemand het met me eens? Hoe dan ook, veel zwijmel plezier!

Specificaties Een eed zo duivels

Auteur: Brigid Kemmerer | Uitgever: Blossom Books | Vertaald door Tine Poesen | December 2021 | 9789463493055 | 400 pagina´s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.