Een gat in mijn emmer – Een boek over elkaar helpen

In de zomer krijgen plantjes dorst en dan moet je ze goed verzorgen en water geven. Dat wil beer ook heel graag, alleen heeft hij een klein probleempje: “Er zit een gat in mijn emmer!”

een gat in mijn emmer

Een gat in mijn emmer

Beer wil graag water halen voor zijn grasklokjes voor het huis. Maar een lepel is te klein, en een zeef schiet natuurlijk ook niet op. Egel loopt voorbij en ziet dat Beer helemaal van streek is. Er zit een gat in mijn emmer!

Egel komt met met een goed idee om het gat te stoppen met stro. Maar dat moeten ze snijden! Egel heeft thuis wel wat. Hij komt met een schaar, maar deze is bot. Dus zoeken ze samen een steen. De egel en de beer zien er schattig uit samen zo druk bezig. Maar we zien ook dat het hard gaat waaien en dan gaat het ook nog eens heel hard regenen.

Helpen

Ze schuilen in de grot van beer. En dan als de regen voorbij is dan plukt beer een prachtige bos met bloemen voor egel als dank voor zijn hulp.
Maar ja waar zet je bloemen in? Wat denk jij dat egel thuis wel heeft staan?

een gat in mijn emmer

Een gat in mijn emmer is een super grappig maar vooral ook lief boek over elkaar helpen in tijden van nood. En dank je wel zeggen als iemand je heeft geholpen. Dat kan natuurlijk op verschillende manieren en het is mooi om na dit boek dit met de kinderen bespreekbaar te maken.
Manieren om te helpen en te bedanken zijn namelijk zoveel mogelijkheden voor.

Een mooi boek om kinderen een paar sociale vaardigheden aan te leren, maar ook vooral een boek om te kijken naar de prachtige natuuromgeving waarin een beer en een egel wonen.

Specificaties een gat in mijn emmer

een gat in mijn emmer

Auteur: Dieter & Ingrid Schubert | Uitgever: Lemniscaat | 9789056371074 | januari 1998 | 25 pagina’s | meer informatie vind je hier

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.