Een hoop vrienden – Kerstin Schoene

De kleine pinguïn is droevig. Waarom? Omdat hij niet kan vliegen. Alles heeft hij al geprobeerd. In zijn eentje lukt het hem maar niet. Gelukkig heeft de kleine pinguïn vrienden in de zoo. Die helpen hem. Help jij hem ook? Geef het boek gewoon een draai en – zwiep – kijk maar wat er kan, als je vrienden hebt. Een liefdevol verhaal over kleine dieren, een fantastisch idee en een hoop vrienden.

Een serie vrienden

In maart 2018 mocht ik kennis maken met De Vrienden van schrijfster Kerstin Schoene toen haar laatste boek uit deze serie, ‘Een hoop vrienden – samen sterk’, verscheen. Het leuke interactieve verhaal maakte mij nieuwsgierig naar de andere boeken uit deze serie. ‘Een hoop vrienden – blijft samen’ uit september 2016 houden we nog tegoed.

Vliegen als een vogel

De meeste mensen hebben er ooit wel eens over gedroomd. Om te vliegen als een vogel. Sommigen maken die droom zelfs waar, zoals ik door te gaan parachutespringen en in de windtunnel te vliegen. Pinguïn wil ook zo graag vliegen. Ondanks dat hij een vogel is, kan hij niet vliegen en dat maakt hem droevig. Mijn zoontje kan zich dat al aardig voorstellen, want hij wil ook graag vliegen sinds hij vliegende mensen in de windtunnel heeft gezien. Aan de hand van dat voorbeeld legde ik daarom aan hem uit hoe de pinguïn zich ongeveer moet voelen.

een hoop vrienden

Hulp van vrienden

Een hoop vrienden van de kleine pinguïn vragen zich af waarom hij zo droevig op een steen zit. En als ze erachter komen dat het is, omdat hij niet kan vliegen en alles heeft geprobeerd om te kunnen vliegen, bedenken ze samen een plan om hem te helpen. Ze willen een hele hoge toren bouwen door op elkaar te gaan staan en daarvoor wordt de hulp van de lezer als vriend ingeschakeld: de giraf, het nijlpaard en de olifant kijken mijn zoontje met grote, vragende ogen aan: “Jij daar!”

In de lengte

Aan mijn zoontje lees ik voor dat hem gevraagd wordt om ‘Een hoop vrienden’ te draaien. En al gauw wordt duidelijk waarom. De toren wordt natuurlijk véél hoger in de lengte van het boek! Over meerdere bladzijden verspreid gaan de dieren op elkaar staan, al dan niet onderste boven, zodat Pinguïn er bovenop kan staan zodat de wolken niet meer te hoog waren voor hem.

Gelukkig een hoop vrienden!

En gelukkig lukte het dankzij een hoop vrienden om op de slurf van de olifant tussen de wolken te zweven. De pinguïn verandert van een droevige, kleine pinguïn in een gelukkige pinguïn. Na het dichtslaan van het boek roept mijn zoontje: “Nu wil ik vliesen, mama!” waarop ik hem op mijn allerhoogst optil en hem zijn bedje invlieg met een stralende lach op zijn gezicht. En daar word ík gelukkig van.

Wie maakt jou weer blij als je droevig bent?

Specificaties Een hoop vrienden

een hoop vrienden

Uitgever: Eenhoorn | Auteur: Kerstin Schoene | 9789058389831 | januari 2015 | Hardcover | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en in het dagelijks leven werk ik in de zorg. Sinds eind 2016 ben ik moeder van mijn zoontje. Op de dagen dat ik vrij ben, ben ik vaak samen met hem buiten te vinden. Bijvoorbeeld hardlopend naast mijn zoontje, want sinds deze zomer kan hij zonder zijwieltjes fietsen! In de avonduren maak ik, na het voorleesritueel bij mijn zoontje, graag tijd om te schrijven. Al een aantal jaar zit ik in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schrijf niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vind het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.