Een ijsje – Sylvia van Ommen

Van sommige boeken word je gewoon vrolijk! Op de voorkant zie je de uitsnede van een ijsje, en heel veel dierenpootjes. Wat voor dieren zouden dat zijn? En wie gaat dat ijsje pakken? Een heerlijk prentenboek voor de zomer! Van uitgeverij Gottmer

Een ijsje Gottmer sylvia van Ommen

Mmmm….. lekker! Een ijsje!

Op de eerste bladzijde van het boek zie je een lekker ijsje. En alle dieren vinden dat zij die lekkere ijsco zouden moeten krijgen. Maar wie verdient het ijsje het meest?

De hond is heel erg braaf geweest. Maar de aap kan wel een heel bijzonder kunstje. Het varken is net in bad geweest en verdient wel een beloning. De kikker heeft het veel te warm en de geit heeft ontzettende honger. Dus wie krijgt dat overheerlijke ijsje?  

lief hondje

Prachtige tekeningen van dieren

Het eerste wat aan dit boek opvalt, is dus de mooie voorkant met de uitsnede van een ijsje. Ook is het formaat opvallend. De meeste prentenboeken hebben een wat groter formaat, dit boek is net een slag kleiner. Dat maakt het meteen een heel handzaam formaat voor peuters en kleuters.
Maar het sterkste punt zijn de geweldige tekeningen. Sylvia van Ommen heeft prachtige kleuren gebruikt en de afbeeldingen elke keer mooi anders op de pagina’s geplaatst.

Humoristisch verhaal met verrassend slot

Dit boek is bovendien een humoristisch verhaal. Er zijn nauwelijks woorden nodig, maar er zitten veel grapjes in. De ezel is bijvoorbeeld erg koppig, de schildpad is nogal traag in het vertellen van zijn verhaal en de ijsvogel vindt dat hij recht heeft op het ijsje, gewoon omdat hij een ijsvogel is!
Wij waren hier thuis wel heel benieuwd wie nou uiteindelijk het ijsje zou gaan krijgen. Nou, we kunnen vertellen dat het slot heel verrassend was. Maar wij verklappen natuurlijk niets!

Een ijsje Gottmer sylvia van Ommen

Specificaties Een ijsje

Auteur: Sylvia van Ommen │Uitgever: Gottmer │9789025773175 │juni 2020│52 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.