Een nieuwe start: De nachttaxi 1, een KOBO Original feelgood

Een nieuwe start is een fijne feelgood om tussendoor te lezen. Deze KOBO Original maakt het makkelijk om mee te leven met de gehaaste Mila. Een stoere moeder die haar leven op de rit probeert te krijgen.

Een nieuwe start

Een nieuwe start – De nachttaxi 1

Daar sta je dan. Ingeruild voor de personal trainer van je echtgenoot. Nee, ex-echtgenoot!
Mila probeert er het beste van te maken, maar het valt niet mee, met haar twee kinderen op een tochtige benedenwoning. En WC’s schrobben bij de tennisvriendinnen van haar moeder is nou niet bepaald haar droombaan. Het is vast een goede tip van haar vriendin Benthe om dingen te bedenken waar ze dankbaar voor is, maar wat schrijft ze dan op? Dankbaar voor de ‘Wonderboy’, het peperdure koffiezetapparaat dat haar broer haar cadeau geeft? Tuurlijk, alleen jammer dat ze geen geld heeft voor de cupjes.

Dan valt haar oog op een bijzondere vacature. In een opwelling solliciteert ze, en voor ze het weet rijdt ze op de nachttaxi. Achter het stuur heeft Mila voor het eerst weer het gevoel dat ze haar eigen richting kan bepalen. De bijzondere passagiers komen en gaan, maar wie is toch die lange, donkere (en knappe) man die steeds met een zware sporttas bij een afgelegen bedrijventerrein wil worden afgezet? Je leest het in Een nieuwe start.

A Kobo Original

Echte leven

Wat ik zo leuk vind aan deze feelgood is dat het niet perfect is, maar echt. Een moeder die vecht voor haar kinderen, een vrouw die haar leven weer op orde probeert te krijgen na de scheiding en hoe werkt dat ook al weer met een nieuwe liefde. De niet perfecte, maar vooral echte Mila is makkelijk om mee te identificeren. Haar leven is voor veel vrouwen herkenbaar en juist dat maakt de Een nieuwe start een heerlijk boek.

Een nieuwe start

Nachttaxi

Mila neemt heeft geld nodig om alle rekeningen te kunnen betalen. Rijden op de nachttaxi lijkt hier de juiste oplossing. Het geeft haar ook meteen de mogelijkheid nieuwe mensen te leren kennen. Al snel blijkt ze toch een aantal vaste passagiers te hebben.

Met Aysha, die ze regelmatig voor haar nachtdienst naar het verzorgingshuis te moet brengen krijgt ze al gauw een vriendschappelijke band. Ook een oudere dame komt regelmatig in haar taxi. Al snel merkt Mila dat hier meer aan de hand is en dat de vrouw dringend hulp nodig heeft. En wie is toch die knappe man, die ze een paar keer per week in haar taxi heeft…

Een nieuwe start

Nieuwe liefde

Wanneer Mila met haar fiets bijna een voetganger omver rijdt staart ze in de donkere ogen van een niet onaantrekkelijke man. Deze donkere ogen blijven nog lang door haar hoofd spoken. Helemaal wanneer deze knappe vreemdeling ’s nachts haar taxi instapt…

Een nieuwe start

Waarom is Een nieuwe start een fijne feelgood?

Een nieuwe start is een fijne feelgood roman, omdat deze makkelijk wegleest. Je kunt je eenvoudig identificeren met de hoofdpersoon. En het wie houd er nu niet van mysterieuze vreemdelingen met mooie ogen?

Maar als ik toch een punt van kritiek mag noemen, dan is dat het einde. Die voelt een beetje gehaast. En dat vind ik jammer. Je leeft het hele boek toe naar dat punt en dan voordat je er echt van kan genieten is het alweer voorbij. Van mij had dit dan ook zeker langer gerekt mogen worden.

Verder is Een nieuwe start wat mij betreft een leuk boek om even tussendoor te lezen. Gewoon zo’n heerlijk verhaal waarmee je even je verstand op nul kan zetten.

De nachttaxi

Specificaties eBook Een nieuwe start – De nachttaxi 1

Auteur: Eva Nagelkerke | Uitgever: Kobo Originals | 2 februari 2023 | 193 pagina’s | 56K woorden | 9781774537299 | Meer informatie bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.