Een touw in de lucht. Wie vliegt er mee?

Er zweeft er een touw door de lucht. Het neemt een zwemster, een brandweerman en een boef die is gevlucht mee. Wat volgt er nog meer? Kijk mee in Een touw in de lucht.

een touw in de lucht

Waar komt een touw in de lucht toch vandaan?

Een zwemster wordt meegenomen door een touw in de lucht. En ook een brandweerman en een gevluchte boef vliegen mee. Daarna wordt op de grond het touw gevolgd door een hond, maar ook door een redder en de politie… Maar waar komt het touw toch vandaan? Grijp het vast, hij zit aan het boek! En laat je meevoeren op een avontuurlijke reis. Een reis waarbij je zelf de bewoording in mag vullen, want het boek bestaat enkel uit illustraties, zonder tekst dus. Voor mijn zoontje een heerlijk boek om uren naar te turen. En zelf vlieg ik ook graag mee!

een touw in de lucht

Wie is de illustrator van Een touw in de lucht?

Dit speelse stapelverhaal, waarbij je zelf je fantasie kunt laten gaan, is van bekroond illustrator Mattias De Leeuw. Mijn zoontje en ik kennen hem van Slaap lekker! Mattias De Leeuw werd geboren in 1989 en studeerde illustratieve vormgeving aan Sint Lucas Antwerpen.

Mattias studeerde in 2011 af met het woordeloze prentenboek ‘De steltenloper’. En sindsdien werkt hij als freelance illustrator voor magazines, maar ook voor kranten en uitgeverijen. Ook maakte hij daarnaast decorstukken voor jeugdtheater BRONKS en Anna’s Steen.

een touw in de lucht

Prijzen voor Mattias De Leeuw

Zijn tekeningen zitten vol details en kleine zij-verhalen waarmee hij zowel jong als oud aanspreekt. De prenten karakteriseren zich door spontane verftoetsen gecombineerd met zwierige lijnen zoals in een touw in de lucht. Mattias viel al meerder keren in de prijzen. Zo won hij de Picturale van Ronse, een prijs voor jong talent van de Weekendknack en uitgeverij De eenhoorn, Laureaat Goed voor druk (toen De Leeswelp er nog was) en hij ontving een Boekenpluim voor zijn prentenboek ‘De steltenloper’.

Workshops

Mattias schrijft niet alleen boeken als een touw in de lucht, maar geeft ook workshops en lezingen voor kinderen en (jong)volwassenen. Dus als je in België een auteur en-of illustrator wilt uitnodigen op school of in de bibliotheek, leesclub, zorginstelling, sociale of culturele vereniging? Dat kan met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL). Het fonds draagt niet alleen financieel een steentje bij, maar helpt u ook om de lezing voor te bereiden. Zo maak je van het auteursbezoek een unieke ervaring.

Wil je zelf de wereld van illustratie en tekenen beter onder de knie krijgen? In april 2018 startte Mattias De Leeuw een atelier waar hij samen met collega’s workshops en cursussen organiseert: de Tekenfabriek.

Specificaties ‘Een touw in de lucht’

Auteur: Mattias de Leeuw | Uitgever: Lannoo | 9789401469586 | oktober 2020 | 30 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

een touw in de lucht
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.