Een verrassing voor Kikker- Max Velthuijs

In onze klas waren wij volop bezig met thema groeien en bloeien. Iets wat heel goed past bij het seizoen lente. Ik had een flinke stapel boeken mee naar school genomen om uit voor te lezen, maar corona bracht deze planning in de war. Nu lees ik 2 keer per week een boek voor aan mijn klas via Zoom. Vandaag lees ik een verrassing voor Kikker voor.

kikker krijgt cadeau van rat

Thuis voorlezen

Thuis voorlezen is heel belangrijk, maar in de Nederlandse taal niet voor alle kinderen in Nederland haalbaar. Veel NT2 kinderen spreken thuis geen Nederlands en ook bij ons in de klas hebben wij de nodige NT2 kinderen waarvan de ouders niet of gebrekkig Nederlands spreken. Voorlezen wordt misschien wel in de eigen taal gedaan, wat goed is voor de woordenschat, maar een goede Nederlandse basis is ook belangrijk. Vandaar dat ik dus 2 keer in de week voorlees met een prentenboek als Een verrassing voor Kikker.

Nu hoorde ik al van onze buurvrouw dat haar dochter, in groep 2, nog steeds geen contact heeft gehad met haar juffrouw. Niet gebeld, geen videogesprek, geen digitale lessen en niet eens een kaartje. Wat die kleuterleerkrachten dan de afgelopen weken hebben gedaan geen idee, maar als dat bij u ook zo is wil ik u wijzen op een paar opties.

Voorlezen door anderen

Kent u iemand die wel de Nederlandse taal goed beheerst, of andersom kent u iemand die het niet beheerst help elkaar! Er zat zijn mogelijkheden om te videobellen. Denk aan Whatsapp, Facetime, Zoom, Microsoft Teams en Google Hangouts. Allen hebben ze voordelen en nadelen. Ik ben zelf erg blij met Zoom momenteel.

Tijdelijk is de voorleeshoek gratis, waar u kunt luisteren en kijken naar mooie voorleesverhalen.

Zoek op YouTube op voorlezen en duizenden filmpjes komen te voorschijn met leuke prentenboeken die worden voorgelezen.

Mocht u nog een leuk idee weten hoor ik het graag! Nu tijd voor Een verrassing voor Kikker

mooi tulp in een verrassing voor kikker

Een ui?

Rat is weer op verre reizen geweest en heeft een cadeau voor Kikker meegenomen. Het lijkt wel een ui! Maar dat is het niet. Je moet hem in de grond stoppen en dan komt er in het voorjaar een verrassing uit.

Er wordt een kuil gegraven en de bol wordt in de grond gestopt met aarde eroverheen en een dekentje van bladeren. Het is nog herfst. Maar dan komt de winter. Kikker maakt zich zorgen of het wel goed gaat met de bol. Die ligt goed verstopt onder zijn dekentje.

Een verrassing voor Kikker in het voorjaar

Dan is het voorjaar en Kikker wacht op zijn verrassing. Er is nog helemaal niks te zien. Maar wat is dat nou? een klein groen puntje steekt boven de grond. Van Rat mag Kikker er niet aanzitten.

En dan op een mooie lenteochtend is daar een mooie prachtige tulp!

Wat vinden wij van dit mooie prentenboek

De prenten van Max Velthuijs zijn leuk zoals altijd. Heldere kleuren en duidelijke rustige prenten. Het verhaal is mooi geschreven en geeft goed weer hoe moeilijk het voor kinderen is om geduld te hebben als je iets gezaaid hebt. Sommige planten groeien heel snel, anderen heel langzaam. Maar het resultaat is altijd met een verwondering op het gezicht net zoals bij de verrassing voor kikker!

Specificaties een verrassing voor Kikker

Een verrassing voor Kikker Max Velthuijs groeien en bloeien, bloembol voorjaar lente

Uitgever: Leopold | Auteur: Max Velthuijs | 9789025879013 | maart 2020 | 16 pagina’s | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.