Eenhoorn wijst de weg – een vijfde deel uit de serie

Eenhoorn wijst de weg is alweer het vijfde deel uit de serie van Evi en Eenhoorn. Wij hebben thuis bijna alle delen en ze worden regelmatig erbij gepakt door mijn dochter. Dat snap ik heel goed want door de kleine stripjes leest het alsof je een Donald Duck zit te lezen, maar dan een met veel meer humor van deze tijd en natuurlijk met een heel eigenwijze eenhoorn erbij en een meisje dat misschien wel net zo eigenzinnig is.

Evi en eenhoorn

Dana Simpson is nog lang niet uitgeschreven met de avonturen van Evi en Eenhoorn hopelijk. Dit vijfde deel Eenhoorn wijst de weg heeft mij als moeder weer smakelijk doen lachen. Sommige humor is echt voor de wat oudere mensen en kinderen. En dat is wat mij betreft perfect. Samen lezen maak het zo voor alle partijen leuk en het is een boek die je over een paar jaar nog eens uit je kast trekt om te gaan lezen en dan steeds meer grappen te snappen. Precies de reden denk ik zo waarom mijn dochter deze boeken er nog regelmatig bij pakt. Ook haar vriendinnen betrap ik er wel eens op dat ze dit boek lekker zitten te lezen.

Eenhoorn wijst de weg

Ik moet al lachen om de eerste pagina. De narcistische eenhoorn is druk met selfies maken. Heel herkenbaar want ook onze dochter kon daar vroeger met haar kidizoom heel druk mee zijn.
Het eerste gedeelte van het boek gaat over Halloween. En laat dat nou net het lievelingsfeest van mijn dochter zijn. Evi en Eenhoorn besluiten om verkleed als elkaar te gaan. Dat is beter dan dat ze samen in een paardenkostuum gaat en eenhoorn steeds in Evi haar derriere prikt. Ah dat brengt mij gelijk tot het handige bonusmateriaal in Eenhoorn wijst de weg. Er staat namelijk een woordenlijst in, van 3 pagina’s, voor de soms moeilijke woorden die in dit boek zijn gebruikt. Ideaal om de woordenschat van de lezers wat op te krikken!

Eenhoorn heeft er zelfs een verrassingsfeestje van gemaakt compleet met magische bodemloze snoepzakken. Perfect voor een avondje buikpijn!

Evi en eenhoorn avonturen

In de winter maken ze samen een sneeuwengel, of uh eenhoorn? Ze vluchten samen voor de regen, en Evi ondergaat een heel eenhoorns ontwenning ritueel als Eenhoorn met haar zus naar Zweden gaat.

Evi voelt zich rot als ze heeft gelogen tegen haar moeder. Ze had een boekverslag moeten inleveren, maar dit nooit gedaan. Ze geeft Eenhoorn de schuld. Mijn dochter moest hier hard om lachen. Zij heeft op school boekbesprekingen. Wist je dat je over de boeken van Evi en Eenhoorn ook een boekbespreking kan maken? Je kunt zelfs een poster aanvragen!

Er gebeuren zoveel avonturen in Eenhoorn wijst de weg dat het een hele lijst wordt als ik alles benoem. Juist de afwisseling tussen de avonturen spreekt kinderen aan in deze boeken van Dana Simpson. Sarcastische humor, woordgrappen, levenslessen, regenbogen, glitters en zelfs een luie kat!

Maar ook telefoongebruik komt regelmatig terug. Zoals app gedrag, bereikbaarheid en foto’s maken.

De belevingswereld van 9 jarige meisjes staat zeker centraal in alle mogelijke manieren in deze Graphic Novel van Eenhoorn wijst de weg. Een aanrader om kinderen aan het lezen te krijgen en hun woordenschat uit te breiden!

Specificaties eenhoorn wijst de weg

hoofdfoto

Auteur Dana Simpson | Uitgeverij De Fontein jeugd | Vertaling: Anne Douqué | Grafische verzorging: Atelier van Wageningen | 9789026156397 |  oktober 2021 | 176 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

5 delen
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.