Eerste hulp bij mode – een dyslexie-vriendelijk boek

Het kan soms heel lastig zijn om voor kinderen die moeite hebben met lezen een geschikt boek te vinden. ‘Eerste hulp bij mode’ is een boek uit de serie ‘Makkelijk & Leuk’, die speciaal gemaakt is voor kinderen die lezen moeilijk vinden of saai. Een boekserie met een wat lager leesniveau, maar met onderwerpen die oudere kinderen aanspreken. Hoe fijn is dat?

hoofd Eerste hulp bij mode

Voor al je modeproblemen: eerste hulp bij mode

Liv, Eva en Bobbie zijn gek op mode. Ze zien er altijd leuk uit. Nu denk je misschien: dat is toch niet zo bijzonder? Toch wel! De vriendinnen kopen namelijk helemaal geen nieuwe kleren. Zo helpen ze onze planeet een beetje.
Want na het zien van een item op het nieuws, zijn de meiden erg geschrokken van de enorme kledingbergen met gedumpte kleding in Ghana. En daar willen ze zelf iets aan gaan doen! Lees het in Eerste hulp bij mode.

Eenvoudig leesboek voor oudere meiden

Wat kan het frustrerend voor kinderen met dyslexie of een lager leesniveau zijn om geschikte boeken te vinden! Veel boeken die voor hun leeftijd zijn, zijn veel te lastig. En de boeken die wel geschikt zijn, zijn qua onderwerp veel te kinderachtig. Daar speelt dit boek uit de serie ‘Makkelijk & Leuk’ goed op in. Want het boek ‘Eerste hulp bij mode’ is geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar, maar heeft een Avi leesniveau E4. Dat houdt dus in dat er niet al te moeilijke woorden worden gebruikt, de zinnen zijn kort en ook de lay-out is prettig. Elke nieuwe zin begint bijvoorbeeld op een nieuwe regel en de regelafstand is wat groter. Tel daar een hoop vrolijke, kleurige tekeningen bij op, en dan kun je dus wel zeggen dat dit een succesvol concept is!

makkelijk lezen

Een boek met een mooie boodschap

Maar niet alleen het leesniveau is erg prettig, ook het verhaal is echt leuk voor meiden van die leeftijd. Want als ik naar mijn eigen dochters kijk, zie ik dat kleding een steeds interessanter onderwerp is. ‘Eerste hulp bij mode’ heeft wel een mooie invalshoek gekozen. Want de kinderen worden ervan bewust gemaakt dat er ook een duurzame keuze te maken is met betrekking tot kleding: namelijk recyclen en ruilen. De meiden in het boek bedenken daarom een ‘kledingbieb’, waarin mensen kleding kunnen komen lenen. Maar in het boek staan ook tips voor kinderen om zelf mee aan de slag te gaan. Ik denk echt dat deze serie een mooie uitkomst is voor een hele groep kinderen die soms net tussen wal en schop vallen!

Specificaties ‘Eerste hulp bij mode’

Auteur: Elisa van Spronsen | Illustraties: Silvie Buenen | Uitgeverij: Zwijsen | 9789048746309 | November 2022 | 80 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.