Elkje 5 het verhaal van de Hazendonkhoeve en ElkeMelk

Toen ik het boek Elkje 5 kreeg aangeraden van Selena wist ik nog niet zo goed wat ik kon verwachten. Maar aangezien mijn boekreview over Kees naar de koeien zo leuk gelezen is, snap ik nu wel waarom Selena aan mij dacht.

Elkje 5

Elkje 5

In Elkje 5 maken we kennis met Elkje. Haar moeder heet Elkje 1. En haar zussen zijn Elkje 2 en 3. Een van haar zussen heeft al een kind en dat is nichtje Elkje 4. En Elkje is dus nummer 5.

Haar moeder heeft ook zonen gekregen, maar die zijn naar een andere boer.

Op de eerste pagina zien we Elkje met haar oorbellen in. Precies zoals ik uitlegde in mijn review over Kees naar de koeien!

de hazendonkhoeve

Het verhaal van de Hazendonkhoeve en ElkeMelk

Elkje 5 woont op een boerderij, de Hazendonkhoeve. Deze boerderij bestaat in het echt! En er is ook echt een kinderdagverblijf op het terrein! Geweldig lijkt me dat. Zoals jullie wellicht weten ben ik 5 jaar gastouder geweest en ik vond dat geweldig leuk om te doen, maar ik was altijd een beetje jaloers op collega’s met hele grote tuinen en heel veel dieren. Voor de kinderen is dat zo onwijs gaaf om het boerenleven van dichtbij mee te kunnen maken.

Maar ik dwaal af.. We volgen dus het verhaal van dit kalfje dat toen ze was geboren in een soort wiegjes sliep. Toen ze 1 jaar was werd ze een pink genoemd. Ze heeft zelfs al een vriend, een stier. Hij wordt de vader van haar eerste kalfje.

In Elkje 5 leren we over Tante Tietje189, een topkoe met een levensproductie van 100.00 liter melk! We leren over het landbewerken met de verschillende machines, de melkrobots en de voederrobots.

En dat Boer Matthijs de melk van elke koe apart in flessen stopt met hun eigen etiket erop. De melk van elke koe smaakt namelijk anders en er zitten weer andere verhoudingen van ewitten, vet en lactose in de melk.

Ondertussen leren we ook een beetje over duiven en er is nog veel meer te zien, te lezen en te leren!

Wat maakt dit boek nu zo bijzonder?

Maar wat maakt Elkje 5 nu zo bijzonder zie ik je denken. Dat zijn de QR codes in het boek. Met een QR scanner word je naar YouTube geleid en kun je leren over voedsel uit de achtertuin van Rotterdam, over dat elke koe uniek is en over het agrarische kinderdagverblijf het Hazendonkje bijvoorbeeld!

Elkje 5

Zo wordt Elkje 5 niet alleen een voorleesboek, en een informatief boek maar ook een interactief boekje!

Perfect als je een thema met je kinderen hebt over het boerenleven bijvoorbeeld!

Specificaties Elkje 5

Auteur: Bas Baan | 9789082762624  | Druk: Eerste editie oktober 2019 | 43 pagina’s AVI E4 | AVI E3 | je kunt het boekje hier bestellen of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Elkje 5
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

5 reacties

  1. Mijn zoontje is helemaal weg van koeien en tractoren. Dit boek zou hij geweldig vinden. Ik maak graag kans!

  2. Mooi boek voor mijn kleinzoons, ze gaan regelmatig met mijn dochter naar een boerderij in de buurt om naar de koeien, schapen en andere dieren te kijken

  3. Oh ja leuk voor onze kleindochters die verbaasd waren dat tante Nienke echt van een boerderij komt . Ze keken hun ogen uit toen we daar op visite waren en wilden eigenlijk niet naar huis . Zijn ze er door de QR codes in het boek toch weer een beetje terug ?

  4. Mijn neefje en nichtje wonen op het Friese platteland en zullen daar in de omgeving nog veel koeien tegenkomen. Dit voorleesboek over koeien kan dan een eerste leuke kennismaking zijn.
    In het dolfinarium hebben ze vorige week voor het eerst echte dolfijnen en andere zeedieren gezien. Dat vonden ze ook allebei heel erg leuk.

  5. Ik denk dat dit een heel interessant boek is. Koeien hebben mijn interesse. Kan de post niet vinden op FB. Wel op IG 😉 Ik doe mee 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.