Evi en Eenhoorn – Dana Simpson, een grappige graphic Novel

Het duurde even, maar dochterlief is overstag. Grapic Novels zijn toch best wel leuke boeken om uit te lezen. We zijn al een tijdje geabonneerd op de Donald Duck, maar daar is ze nog niet zo heel enthousiast over. Maar ja als het verhaal dan over Evi en Eenhoorn gaat. sja dan wordt mevrouw wel enthousiast!

Evi en Eenhoorn Dana Simpson

In 3 dagen uit

Evi en Eenhoorn is een boek met maar liefst 224 pagina’s. Maar doordat het een Graphic Novel is, leest dat natuurlijk best wel snel. Het verhaal gaat over een meisje van 9 en een egocentrische eenhoorn. Eerst moest ik wel even het woord egocentrisch uitleggen aan mijn dochter van 7 jaar.

Als je het verhaal leest snap je precies wat hiermee wordt bedoeld want de eenhoorn heeft behoorlijke wat droge grappen die mijn dochter misschien nog niet allemaal even goed snapte, maar een ouder kind zeker wel. Ik sluit dan ook niet uit dat dit boek volgend jaar nog eens gelezen wordt en dat dochterlief dan opeens heel hard de slappe lach krijgt. Want nu waren er momenten dat ik heel hard moest lachen en zij me droog aankeek met ogen van: Mama waarom lach je nou?

Waar gaat Evi en Eenhoorn over

Uiteraard over Evi en Eenhoorn. Zo zou de eenhoorn gereageerd hebben. Ik zal je wat meer vertellen. Evi is een meisje van 9 jaar die wat eenzaam is. Ze heeft geen vriendinnen. Ze gooit een steen over het water en die stuitert 4 keer. Dan ziet ze opeens een eenhoorn. Met de naam Goudsbloem Hemelse Neusvleugels. ( dat is leuk want mijn dochter zit in de klas die goudsbloemen heet.) Door de steen kon ze Goudsbloem afleiden van het dagenlang staren naar haar eigen spiegelbeeld in het water. Evi heeft haar leven gered en mag een wens doen. Ze is heel slim en vraagt direct om oneindig veel wensen! ( zou ik ook doen als ik een eenhoorn tegen kwam en me dat verteld)

Evi besluit de wens te doen dat ze wil dat de eenhoorn en zij beste vriendinnen worden. En zo beginnen hun avonturen. In het begin moet Goudsbloem eigenlijk niks van haar weten, of nou ja eigenlijk weet ze alles al over Evi door haar eenhoornkrachten.

Ze maken samen een hoop mee. Goudsbloem brengt haar naar school, gaat mee naar een feestje, mee naar Evi haar huis en Goudsbloem doet ook stoute dingen, zoals een meisje kaal maken.

Het favoriete verhaaltje is toch wel die van Halloween waar Goudsbloem haar meeneemt naar een Snoepdraak. Die tovert zoveel snoep voor Evi dat ze zegt: Dit is FYSIEK ONMOGELIJK!

ZO teken je Evi en Eenhoorn

Verhaallijnen

Er is niet een duidelijke verhaallijn in Evi en Eenhoorn. Soms volgen de pagina’s elkaar op en een ander moment zit er opeens een ander verhaaltje dwars door een ander verhaal heen. Voor mij niet storend, ik heb ADHD het is net of het boek mijn gedachtes leest. En ach in een dag gebeuren ook heel veel dingen door elkaar!

Wat is er nou zo bijzonder aan Evi en Eenhoorn?

Wat ik bijzonder vind van dit boek is vooral de droogheid van Goudsbloem en de luiheid van Evi. Ze zijn echt een grappige match. Dochterlief vond het vooral leuk om eens een ander boek te lezen over een eenhoorn, want miss eenhoorn had ze al twee keer uit.

Daarnaast bevat Evi en Eenhoorn heel erg leuk bonusmateriaal! Leer een goudsbloem tekenen en een meisje zoals Evi. Wel elke keer met andere kleren natuurlijk, niet zoals Suske en Wiske en Donald Duck die altijd dezelfde kleren aan hebben. Nee daar doet Evi niet aan!

Evi en Eenhoorn Dana Simpson

Er zitten twee leuke knutselprojecten in, tips voor eenhoorn snacks voor je slaapfeestje. Daarnaast zijn er leuke weetjes inclusief linkjes! Misschien wil je ook wel op eenhoornjacht?

EN! je kan een gratis spreekbeurtpakket aanvragen!

Lees hier de review over eenhoorn op rolletjes deel 2

Evi en Eenhoorn Dana Simpson

Specificaties Evi en Eenhoorn

Auteur: Dana Simpson | Uitgever de Fontein Jeugd | Vertaald door Anne Douque | 9789026151187 | 224 pagina’s | juni 2020 | meer informatie in je lokale boekhandel of vind je hier

WIN

winnen met stoerleesvoer

Omdat het online gaan van StoerLeesVoer een klein feestje waard is, deelt StoerLeesVoer uit. Je kunt dit boek van Evi en Eenhoorn winnen. Laat dan hieronder in de reacties achter waarom jij denkt dat jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin of neefje of nichtje dit leesboek wil hebben.

Verplicht:

 • Volg StoerLeesVoer op Instagram en/of Volg StoerLeesVoer op Facebook geef dit aan door een like op de winactie achter te laten

Niet Verplicht:

 • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd. Voor delen in je stories let goed op dat je @stoerleesvoer tagt zodat ik het niet mis
 • Volg StoerLeesVoer op Bloglovin en/of volg StoerLeesVoer op Pinterest

Gefeliciteerd Jose Vos

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

20 reacties

 1. Mijn nichtje is gek op eenhoorns en verslindt Donald Duckjes. Dit klinkt dus als een supertof boek voor haar!

 2. Lijkt me heel erg leuk voor onze dochter Noor die gek is op eenhoorns en ik weet zeker dat ze om dit boek gaat lachen en als ik het zo lees mama ook

 3. Graag doe ik voor mijn nichtje Amaly mee aan deze leuke winactie omdat ze dan weer een nieuw boek kan winnen om uit voor te worden gelezen en de mooie prenten kan bekijken.

 4. Deze zou ik graag winnen. Krijgt zeker plaatsje in klasbib, resencie op peetje’s boekenpraat, #leukeheugdboeken en Hebban.

 5. Hallo,ik loot graag mee voor Fleur die het enig zou vinden om het verhaal te lezen !!! Hartelijk dank voor de superactie !!!!

 6. Wauw, die komt op het verlanglijstje van mijn oudste dochter (wordt 8 in augustus). Lijkt me zo leuk.
  Ga al eens piepen op Bol.com ?

 7. Een leuk boekje, niet alleen om te lezen, mijn dochter zal ook de knutselideetjes en de andere tips erg leuk vinden. Ik loot graag mee.

 8. Mijn dochter van 7 is dol op eenhoorns en op lezen. Ze houdt ook wel van stoer en eigenwijs. En met de humor erin, geniet mijn dochter van 11, denk ik ook mee. In vakantietijd kan er nooit genoeg leesvoer hier in huis zijn.

 9. Ach ja eenhoornen zijn favoriet bij meisjes. Mijn jongste kleindochter is er ook van onder de indruk. Maar nog te jong voor dit boek.

 10. Oh leuk leuk leuk !!! Ook hier waag ik dolgraag een kansje voor mee voor vooral mijn jongste dochter want ze is echt HE-LE-MAAL gek van ? 🙂 We liken Je op facebook (jolijn kools) en volgen je op instagram (Jolijnjolijn18) en hebben hier ook allebei op gereageerd en gedeeld natuurlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.