De fantastische vliegwedstijd – Tjibbe Veldkamp

Welkom bij de fantastische vliegwedstrijd voor vogels! Met tien teams start de race. Maar de deelnemers komen één voor één in de problemen. Team Flamingo bijvoorbeeld komt niet van de grond. En Team Havik verlaat het vliegtoestel zelfs met schietstoelen! Maar waarom komt Team Kip als enige níét in de problemen?

Klaar voor de start van de fantastische vliegwedstrijd?

Alle teams staan er klaar voor. Tenminste, team Uil lijkt zich verslapen te hebben. Haha, meteen een grappig doordenkertje nog voor de start van deze fantastische vliegwedstrijd. Maar goed, daar gaan we. Als vlak na de start Team Flamingo niet van de grond komt met hun vliegmobiel en daarna Team Havik uit het vliegtuig schiet, dringt het nog niet tot mijn zoontje en mij door dat er misschien wel iemand achter zit.

Pfffff, echt een fantastische wedstrijd!

Pas als de luchtballon van Team Struisvogel leegloopt, zien we dat er iets vreemds aan de hand is. Er zitten allemaal pijlen in! Meteen blader ik terug naar het begin van de fantastische vliegwedstrijd. Onder protest, want mijn zoontje was juist benieuwd naar de volgende bladzijde… Ik leg hem uit waarom ik terug blader en we zien hoe de boel gesaboteerd wordt. Hahaha, geweldig getekend, die plaatjes!

De spanning stijgt

“De spanning stijgt” zouden woorden kunnen zijn in het verhaal. Dit vanwege de dubbele betekenis van stijgen en het thema in de lucht. Ik vond het sowieso grappig dat er juist vogels ín vliegtoestellen zitten tijdens de fantastische vliegwedstrijd. Verder deed deze wedstrijd me op de één of andere manier een beetje denken aan Inspector Gadget. Als je die nog kent van vroeger en dit boek leest, dan begrijp je meteen wat ik bedoel.

Herhaling van deze fantastische vliegwedstrijd

Met een soort ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’- gevoel eindigt deze spannende en vooral humorvolle wedstrijd. De laatste regel in het boek luidt: “Wilt u deze wedstrijd nog eens terugzien, de herhaling begint nu voor in dit boek…” Haha. En dat gaan we zeker doen! Er zijn volgens mij nog genoeg grappige details te ontdekken die langs ons heen zijn gevlogen.

Welk boek kun jij keer op keer blijven lezen?

Specificaties ‘De fantastische vliegwedstrijd’

fantastische vliegwedstrijd uitgeverij querido boek vol humor

Auteur: Tjibbe Veldkamp | Illustrator: Sebastiaan van Doninck | Uitgever: Querido | 9789045124063 | maart 2020 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.