FC de kampioenen, het feest van Boma

Ik heb ooit wel van deze serie gehoord, maar nog nooit iets gezien. Maar een feest, voetbal en een man liggend op een tafel hadden mij overtuigd om toch dit boekje aan te vragen voor mijn zoon. In groep 3 moet je namelijk leesmeters maken en daardoor ben ik op zoek naar de leukste AVI boeken! FC de kampioenen, het feest van Boma is net alsof je de serie zelf voorleest. Hoe dat komt? Ik vertel het je graag!

FC de kampioenen en Boma

Toen ik dit boekje voorbij zag komen moest ik wel even opzoeken wie nou FC de kampioenen zijn en wie dus Boma is. Een zoektocht op YouTube leverde mij dit geweldige filmpje op. Als dit boekje net zo leuk is als dit filmpje dan gaat mijn zoontje dit zeker lezen. De serie gaat over een slecht presterende café-voetbalploeg, genaamd F.C. De Kampioenen, met een focus op, hoe kan het ook, Boma! Begin 1990 kwam hij voor het eerst uit en begin 2011 was de laatste aflevering. Zoals ik het kan lezen was het een regelrechte hit in België, én Nederland.

Is het een toneelstuk?

Eigenlijk is “FC de kampioenen Het feest van Boma” hetzelfde geschreven als Samson en Marie. Voor elke regel zie je een plaatje van de persoon die het zegt. Het is net alsof je een script voor een toneelstuk leest. Daarnaast kan je door de leuke illustratie gelijk zien wat diegene aan het doen is. Super handig! Mijn zoontje wil gelijk dat we allemaal iemand “spelen”, dus iedereen leest zijn zin voor. Ook wel eens leuk voor de verandering en ik zie hem mee kijken of misschien wel lezen. Zo maak je het leuk voor elkaar.

FC de Kampioenen hebben grappige, herkenbare illustraties

De illustraties alleen al zijn geweldig van FC de kampioenen om naar te kijken. Door alleen daar al naar te kijken kan je eigenlijk al zien waar het verhaal over gaat. Die gezichtsuitdrukking, de entourage, de sfeer, de aankleding. In één oogopslag is het duidelijk wat er gebeurd. Wij moeten er hier thuis enorm om lachen. Dat heeft Hec Leemans goed gedaan.

FC kampioenen buiten

Boma zorgt voor een knaller van een einde

Naast de illustraties is het verhaal van FC de kampioenen echt geweldig en goed te volgen. Maar “Het feest van Boma” is ook echt heel leuk en dat einde! Wij hebben hier echt heel erg hardop gelachen. Vooral Joshua vond het einde ontzettend goed bedacht. Maar ook de complimenten voor Elly Simoens die het verhaal zo heeft geschreven dat het een goed AVI M3 boek is geworden. Ik heb hier een jongetje dat graag nog meer van dit soort boeken wil lezen. Heb ik jouw kind al overtuigt?

Specificaties FC de Kampioenen Het feest van Boma

Auteur: Hec Leemans | Illustraties : Swerts & Vanas | Bewerking naar AVI: Elly Simoens | Standaard Uitgeverij | 9789002273384 | 32 pagina’s | oktober 2021 | Meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

achterkant
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.