Ferm voor temperamentvolle kinderen

Ferm is een jongen wat nooit iets halfs doet. Hij speelt met veel fantasie en doet alles zo flink mogelijk. Zo is hij ook heel vaak heel boos totdat hij een tip krijgt van een haai.. Een prentenboek over emoties bij temperamentvolle kinderen.

Ferm

Ferm een emotieboek

De kaft spreekt al boekdelen. Een stoere jongen met een cape en in groot formaat letters FERM! Totaal niet wat je verwacht van schrijfster Tirza van Schie als je denkt aan haar gedichtjes uit versjes van een moeder.

prentenboek temperamentvolle kinderen

Ferm heeft vaak grote ideeën, over ridders en kastelen. Zijn zus mag meespelen, maar toen ze viel en alles kapot maakte werd Ferm heel erg boos. Als je boos bent ga je hard gillen, word je rood en woest en zeg je boze dingen. Maar pas op met wat je zegt, want je mag niet schelden!

Ferm een emotieboek voor temperamentvolle kinderen

Het zusje van Ferm wist niet wat ze met al die boosheid moest doen. Daar moest Ferm heel hard om huilen en toen leerde 1 van de speelgoed haaien iets aan Ferm.

Je hebt pijn als je op je knie valt, maar je hebt niet pijn.

Je bent niet boos, je hebt boos! 

Ferm begon het te snappen. Je hebt ondeugende gevoelens, verdrietige gevoelens en je hebt bozigheid.

Wat vinden wij er van

Voor kinderen is Ferm een mooi boek over fantasie en emoties. Voor volwassenen een pedagogisch boek over om te gaan met emoties. Wij opvoeders vinden het namelijk, in het algemeen, heel makkelijk om te zeggen ohw wat ben je lief! of je bent heel stout! Maar is een kind lief of stout of GEDRAAGT hij zich lief of stout!

Je hebt gevoelens!

Je bent een kind. een jongen of een meisje. je bent x jaar. Maar je gedrag en gevoelens zijn altijd anders. Die ben je niet die heb je of die doe je.

Door tegen een kind dus te zeggen dat het boos is, gaat hij zich ook zo boos gedragen als een draakje vurig. De moeilijkste taak voor kinderen is om te gaan met hun emoties. Zeker in deze jaren waar het steeds normaler wordt dat kinderen kind mogen zijn, hun emoties mogen uiten en niet alleen maar als een soort soldaat moeten luisteren naar hun superieuren en niet mogen opkomen voor hunzelf.

Juist daarom is het belangrijk dat ook volwassenen met hun emoties leren omgaan en deze goed kunnen verwoorden. Achterin het boek Ferm, staan nog een paar goede oefeningen om samen in te vullen.

Ferm een emotieboek

Specificaties Ferm

Uitgeverij:  Fraai | Auteur:  Tirza van Schie | 9789082680317 | 36 pagina’s | december 2017 | meer informatie vind je hier

En heb jij thuis echt een temperamentvol kind dan raad ik je aan om het boek Temperamentvolle kinderen te lezen van Eva Bronsveld. ( ik ben er nog in bezig en heb al veel ohhh en ahhh momenten gehad. )

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 8 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.