Ferm, een boek voor temperamentvolle kinderen

Ferm is een jongen wat nooit iets halfs doet. Hij speelt met veel fantasie en doet alles zo flink mogelijk. Zo is hij ook heel vaak heel boos totdat hij een tip krijgt van een haai.. Een prentenboek over emoties bij temperamentvolle kinderen.

Ferm een emotieboek

Ferm

De kaft spreekt al boekdelen. Een stoere jongen met een cape en in groot formaat letters FERM! Totaal niet wat je verwacht van schrijfster Tirza van Schie als je denkt aan haar gedichtjes uit versjes van een moeder.

Ferm heeft vaak grote ideeën, over ridders en kastelen. Zijn zus mag meespelen, maar toen ze viel en alles kapot maakte werd Ferm heel erg boos. Als je boos bent ga je hard gillen, word je rood en woest en zeg je boze dingen. Maar pas op met wat je zegt, want je mag niet schelden!

Het zusje van Ferm wist niet wat ze met al die boosheid moest doen. Daar moest Ferm heel hard om huilen en toen leerde 1 van de speelgoed haaien iets aan Ferm.

Je hebt pijn als je op je knie valt, maar je hebt niet pijn.

Je bent niet boos, je hebt boos! 

Ferm begon het te snappen. Je hebt ondeugende gevoelens, verdrietige gevoelens en je hebt bozigheid.

prentenboek temperamentvolle kinderen

Wat vinden wij er van

Voor kinderen is Ferm een mooi boek over fantasie en emoties. Voor volwassenen een pedagogisch boek over om te gaan met emoties. Wij opvoeders vinden het namelijk, in het algemeen, heel makkelijk om te zeggen ohw wat ben je lief! of je bent heel stout! Maar is een kind lief of stout of GEDRAAGT hij zich lief of stout!

Ferm een emotieboek voor temperamentvolle kinderen

Je hebt gevoelens!

Je bent een kind. een jongen of een meisje. je bent x jaar. Maar je gedrag en gevoelens zijn altijd anders. Die ben je niet die heb je of die doe je.

Door tegen een kind dus te zeggen dat het boos is, gaat hij zich ook zo boos gedragen als een draakje vurig. De moeilijkste taak voor kinderen is om te gaan met hun emoties. Zeker in deze jaren waar het steeds normaler wordt dat kinderen kind mogen zijn, hun emoties mogen uiten en niet alleen maar als een soort soldaat moeten luisteren naar hun superieuren en niet mogen opkomen voor hunzelf.

Juist daarom is het belangrijk dat ook volwassenen met hun emoties leren omgaan en deze goed kunnen verwoorden. Achterin het boek Ferm, staan nog een paar goede oefeningen om samen in te vullen.

Ferm een emotieboek

Specificaties Ferm

Uitgeverij:  Fraai | Auteur: Tirza van Schie | 9789082680317 | 36 pagina’s | december 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhande

En heb jij thuis echt een temperamentvol kind dan raad ik je aan om het boek Temperamentvolle kinderen te lezen van Eva Bronsveld. ( ik ben er nog in bezig en heb al veel ohhh en ahhh momenten gehad. )

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.