Flip Fiasco Schoon genoeg, een vierde deel van Stephan Pastis

De grootste detective van de wereld is terug, in het boek Flip Fiasco schoon genoeg. Hij krijgt te maken met een onbekende dief die het geld van JIP JAP heeft gestolen, (Joeri Ivanov Poveric, Jij Arme Ploeteraar). Terwijl Flip Fiasco is gevraagd om de zaak op te lossen. is hij op reis naar Frankrijk. Zal Flip de juiste verdachte vinden in het uitgestrekte Frankrijk? Lees het in het epische avontuur van Flip Fiasco schoon genoeg.

hoofd Flip Fiasco Schoon genoeg

Avontuur in Frankrijk

Flip Fiasco schoon genoeg is het vierde deel van de memoires van de ‘beste’ detective ter wereld. In deze reeks van Nederlandse vertaalde boeken, vertelt de jongen Flip Fiasco over zijn leven samen met zijn moeder en zijn ijsbeer. Flip is in Schoon genoeg in Frankrijk, maar zijn verdachte nummer één ook. Dus kan Flip haar goed in de gaten houden. Het is het naar mandarijnstinkende meisje: Maartje Muffin. Als Flip bij een motel alles uit haar probeert te krijgen, bekent ze meteen! En ze laat geld zien. Flip vindt dat nogal verdacht en ondervraagt haar nog eens. Ditmaal met een kinderspeeltje met boerderijdieren-geluiden. Vervolgens krijgt Flip vele anderen verdachten op zijn dak. Flip Fiasco schoon genoeg bevat boeren met hooivorken, grote bonen, een misdaad bestrijdende superheldin en een windsurfende man van 92.

Flip Fiasco schoon genoeg

Memoires Flip Fiasco

Flip Fiasco heeft vier obstakels in zijn leven. “Zoals obstakel nummer een: mijn moeder, ze is best aardig maar ze wil dat ik naar obstakel nummer twee toega: school, het meest onzinnige gebouw in de hele stad. En niet nuttig voor een genie als ik. Dan hebben we obstakel nummer drie: mijn domme beste vriend Dennis van Zetten. Hij let alleen maar op zijn cijfers. Als je over toetsen begint, gaat zijn hoofd enorm schudden van de stress. Als laatste obstakel nummer vier, Fiks. Hij is een ijsbeer, mijn huisdier en mijn zakenpartner, ik wil het liever niet over de eerste zes maanden van zijn werk bij mij hebben. Dat is te veel de harde waarheid”. Aldus Flip Fiasco in deel 1, Oeps…..Helaas vertelt Flip Fiasco niet meer over deze obstakels in deel 4, Schoon Genoeg.

hoofdstuk 24

Alweer lachen gieren brullen!

Flip Fiasco is altijd enorm hard lachen, Stephan Pastis heeft ook in deel 4, schoon genoeg, weer goed nagedacht over de grappen. Flip maakt tijdens de verhalen namelijk zonder het te willen erg goede grappen. Hij is erg zelfverzekerd als hij een bewering geeft, bijvoorbeeld in dit deel: Flip Fiasco zit samen met Maartje in een bruidssuite. Maar naar aanleiding van een tijdschrift van een echtpaar op een paard denkt Flip dat ze in een ruitersuite zitten. Aangezien ruiters van paarden houden.*gniffel*, daarom, Stephan Pastis geef ik jou persoonlijk een compliment voor je goeie grappen. Ook weer in dit nieuwe deel van Flip Fiasco: Schoon genoeg.

Helaas… Schoon genoeg ook nadelen

Helaas heeft Schoon Genoeg ook nadelen, Flip Fiasco is bijvoorbeeld minder arrogant dan eerst. Zijn intro is niet meer het verhaal dat hij de beste detective van de wereld is. Het is ook zonder de vier obstakels in zijn leven. Flip was nu vooral zelfverzekerd en onnadenkend. Gelukkig zijn z’n belachelijke theorieën nog niet van de aardbodem verdwenen. Hopelijk komen er binnenkort nog meer Flip Fiasco’s om te recenseren. Flip Fiasco, ik krijg er geen schoon genoeg van.

Andere delen

Specificaties Flip Fiasco schoon genoeg

Auteur: Stephan Pastis | Uitgever: Uitgeverij De Fontein | 9789026141973 | maart 2017 | 288 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Flip Fiasco schoon genoeg
Footer5
Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.