Frank en Stijn, een monsterlijke plan

Frank en Stijn zijn een tweeling. Ze zijn wel een tikkeltje anders dan de rest van de klas. Zo wonen ze in een reusachtig oud kasteel, oud en krakend. En ze hebben de vreemdste plannen! In dit boek bedenken ze zelfs een monsterlijk plan…

frank en stijn

Frank en Stijn: 2 broers met een monsterlijk plan

De broers Frank en Stijn wonen samen met hun ouders Arlette Skelet en Victor Weemoed. De mensen in het dorp vinden hen maar gek. Maar Frank vindt gek wel oké. Ook al horen ze er niet echt bij in de klas.
Frank wil eigenlijk heel graag bij het groepje stoere kinderen van de klas horen. En Frank ik dolverliefd op Fia. In Frank en Stijn – Het monsterlijke plan maakt hij zelfs een liefdesdrankje, om Fia voor zich te winnen. Maar als dat mislukt, moet hij iets anders bedenken. Samen bedenken Frank en Stijn een superplan voor het Halloweenfeest op school. Het heeft iets te maken met een ‘monsterlijke ballon’ en heel veel scheetjes. Lukt het beide broers om hun doel te behalen?  

Grappige illustraties

Het boek valt vooral op door de leuke, grappige illustraties. Frank en Stijn zien er grappig uit, een tikkeltje zelfs met de kringen onder hun ogen. Maar toch ook wel weer heel lief. Het boek is in zwart-wit en groentinten gedrukt. Dit zorgt voor een rustig beeld, maar toch speels. Er zitten veel illustraties in het boek. Dat vond mijn dochter erg leuk, want de illustraties ondersteunen echt het verhaal.  

Gemakkelijk, prettig leesbaar boek

De grote hoeveelheid illustraties in ‘Frank en Stijn – Het monsterlijke plan’ zorgt er ook voor dat het verhaal heel gemakkelijk leesbaar is. Je gaat snel door het boek heen. Dit is vooral voor jongere of minder ervaren lezers heel fijn. Ook is het taalgebruik goed geschikt voor deze groep lezers en zijn de zinnen niet té lang. Het boek is daarom goed leesbaar voor kinderen vanaf 8 jaar.
Wij vonden het verhaal van Frank en Stijn erg grappig. Hoewel de jongens er misschien een beetje eng uitzien, is het boek niet spannend. Het boek is vooral erg grappig! Want over de uitvinding van een scheetmachine, lees je tenslotte niet elke dag…

frank en stijn

Specificaties Frank en Stijn – Het monsterlijke plan

Auteur: Reine de Pelseneer | Illustrator: Richard Verschraagen │ Uitgever: De Eenhoorn │ 9789462915152 │ oktober 2020 │ 112 pagina’s │ meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.