Fred en de rare vogel – Pépé Smit, een humoristisch prentenboek

Fred En De Rare Vogel, een titel die me al meteen aanspreekt. Ten eerste omdat mijn vader Fred heet en ten tweede omdat het niet zo’n gangbare naam is voor een kinderboekenheld. Uiteraard roept de rare vogel al meteen mooie beelddenkers op. En dat wordt nog eens extra gevoed door het beeldende plaatje van een vogel die poept op Fred. Ik kan niet wachten en mijn dochter ook niet.

Fred En De Rare Vogel

Fred En De Rare Vogel

De binnenkant is al een plek waar mijn dochter en ik even blijven hangen. Langer dan dat we normaal doen in een boek. Dit staat vol met leuke simpele Fred het hert potlood illustraties. De simpelheid nodigt uit tot goed kijken wat er op elk plaatje gebeurd. Fred En De Rare Vogel begint al goed.

Het verhaal start in een verstoppertje spel en na het lezen van de tekst mag je als lezer of voorlezer lekker hardop meetellen. Dit zorgt bij ons voor een leuke speelse toon in het verhaal en je voelt je meteen actief betrokken. Het is een simpele manier maar heel doeltreffend. De illustraties zijn leuk en de tekst is verrassend, simpel en pakkend.

Mijn dochter kan niet wachten tot Fred En De Rare Vogel samenkomen in het verhaal. En als dit eenmaal zo ver is worden we niet teleurgesteld. Ik dacht dat de illustratie op de kaft redelijk recht door zee was, toch heeft het verhaal een leuke wending. Een erg leuke wending zelfs. Vol vieze woorden en grappige verrassingen. En daar houden wij wel van.

Wat vinden we ervan?

Wij zijn gek op Fred En De Rare Vogel. Dit is geen doorsnee kinderboek, al oogt het misschien wel zo. Je verwacht een bepaald verhaal maar niks is minder waar. De schrijver zoekt grenzen op, is creatief met het verhaal en tekst en dat vind ik zo tof. Mijn dochter vind het ook geweldig. Het actieve begin sluit perfect aan bij haar wereld, verstoppertje spelen en tellen. Meteen zit ze in het verhaal en voor mij leest het heerlijk voor.

Dan is daar het keerpunt dat Fred En De Rare Vogel elkaar ontmoeten. Het is een heerlijk verhaal waar echt veel liefde achter zit en creativiteit. Geen kinderachtige flauwe taal, wijze les of een perfecte wereld. Nou ja in alles zit uiteraard een wijze les maar over deze mag je lekker zelf nadenken. Ik verklap verder niet veel en laat je verrassen. Wij zijn fan van Fred het hert en willen graag meer boeken van deze toffe serie lezen.

Specificaties Fred En De Rare Vogel

Auteur: Pépé Smit | Uitgeverij: De Harmonie | April 2020 | 32 pagina’s | Hardcover met illustraties | 9789463361026 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie flapjesboek geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven hond humor jezelf zijn kat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld whodunnit zoekboek

Fred En De Rare Vogel
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.