Fred kan niet slapen – Pépé Smit, een slapeloos avontuur

Ja! Fred! Wij zijn zo fan van Fred. Dit hele eigenwijze hert met handen die hij kreeg in zijn eerste avontuur is klaar voor meer! Fred en de rare vogel staat in de top 3 met voorlezen dus je snapt ons enthousiasme om in dit voor ons nieuwe avontuur te beginnen. Ja ik zeg we, zowel mijn 6 jarige dochter als ik een volwassen vrouw vinden Fred om verschillende redenen erg leuk. En dit keer kan Fred niet slapen.

fred kan niet slapen

Fred kan niet slapen

Fred is heel handig voor een hert en speelt graag de hele dag in het bos. Met zijn vriend konijn speelt hij graag pakkertje. Ook al wint konijn altijd. Als hij onder zijn lievelingsboom gaat liggen om te slapen wordt uil helemaal scheel van zijn gedraai. Fred kan niet slapen. Uil geeft Fred een idee om de knorrige boswachter Anton op te gaan zoeken. Maar iedereen is een beetje bang voor hem…

nou ja maan

Wat vinden wij er van?

Ja wij zijn natuurlijk al hartstikke fan. Maar dat kan een voor- of nadeel zijn. De verwachtingen zijn hooggespannen… Maar eigenlijk maak ik me daar totaal geen zorgen om. Alle vertrouwen in Fred en Pépé Smit en dat vertrouwen breken ze niet. Wat een heerlijk boek weer is Fred kan niet slapen.

De humor is voor jong en oud leuk. De illustraties vullen de teksten perfect aan in Fred kan niet slapen. En ik vind de boeken zo opvallend lang voor een prentenboek. Je krijgt echt wel een heel compleet verhaal vol gekke en onverwachte wendingen. En die onverwachte dingen maken het zo leuk ook. Het is niet voorspelbaar en als je heel veel boeken leest, is dat een welkom iets.

fred kan niet slapen

Mijn dochter van 6 moet ook zo onwijs lachen steeds. En aan de andere kant reageert ze vaak verbaasd op de gekke onverwachte wending in dit verhaal. Ik hoor haar hersens kraken, zie haar fantasie op volle toeren draaien en achter haar ogen zie ik heel veel gebeuren. Dit boek gaat gegarandeerd weer in dat koppie opgeslagen worden en als ze buiten de maan ziet zal het vast ter sprake gaan komen. Of als we pannenkoeken eten.

Huh wat? Maan en pannenkoeken? Wat hebben die nou weer met elkaar te maken? Daar moet je maar Fred kan niet slapen voor gaan lezen en ik weet zeker dat je met hele andere ogen naar de maan gaat kijken… of naar je pannenkoek!

Specificaties Fred kan niet slapen

Auteur: Pépé Smit | Uitgever: De Harmonie | Maart 2015 | vanaf 4 jaar | 9789076174525 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

fred kan niet slapen
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.