Frida Kahlo Van klein tot groots, een kleurrijk onderdeel van de serie

Van klein tot groots is een serie waar wij gek op zijn hier bij StoerLeesVoer! Je kon al eerder lezen over Rosa Parks, Coco Chanel, Marie Curie, Anne Frank en Astrid Lindgren. En nu dus ook eindelijk van mijn geliefde Frida Kahlo! Het is niet het nieuwste deel, het is alweer de tweede druk. Want Frida is populair, deze powervrouw en haar verhaal weten jong en oud te inspireren. En nu dus ook eindelijk in mijn boekenkast in deze serie. Frida Kahlo ‘Van klein tot groots’, lees maar mee over deze sterke vrouw met grootste ideeën.

serie

Frida Kahlo Van klein tot groots

Dit boek is onderdeel van de serie ‘Van klein tot groots’, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Elk deel laat zien hoe een klein meisje met een grote droom opgroeide tot een sterke vrouw met grootste ideeën. In dit deel lezen we over Frida Kahlo, een Mexicaanse kunstschilderes. Ze groeide uit tot een van de grootste kunsticonen van de 20e eeuw. Haar schilderstijl was zeer persoonlijk en vrouwelijk. Ze had een sterke rebelse persoonlijkheid en een drang naar onafhankelijkheid. Door haar vechtlust en doorzettingsvermogen weet ze miljoenen mensen vandaag de dag nog steeds te inspireren.

Frida Kahlo van klein tot groots

Vechtlust

De boeken in deze serie worden aangeraden voor 3-12 jaar. Het verhaal van een grootse vrouw wordt op een manier gebracht dat het voor jong en oud boeiend is. En te volgen. Ben je ouder en wil je meer verdieping dan zijn er andere boeken natuurlijk. Maar Frida Kahlo Van klein tot groots is een perfecte basis met mooie illustraties. Het is misschien even wennen aan de stijl van Gee Fan Eng, maar ik denk dat het perfect past bij dit boek. Het is eervol naar Frida toe en toch ook eigen en toegankelijk.

Toegankelijk is wel belangrijk voor de beginnende lezers over deze kunstenares. Het verhaal van Frida Kahlo Van klein tot groots is inspirerend maar heftig. Ze staat bekend om haar uitgesproken feministische kunst maar ook om haar vechtlust. Op jonge leeftijd werd ze al ziek waardoor 1 been zo dun werd als een stokje. Ook droeg ze graag mannenkleren en trok deze gewoon aan in het bijzijn van anderen. Op haar 18e heeft ze een heel heftig ongeluk meegemaakt. Een ongeluk wat zorgde voor een erg pijnlijk gevecht vanuit voornamelijk haar bed.

Kunstenares

Het ongeluk zorgde er ook voor dat ze begon met haar voeten natekenen. En al snel volgde zelfportretten. Ook toen ze weer wat opgeknapt was na een lang ziektebed bleef ze doorgaan met schilderen. De beroemde kunstenaar Diego Rivera was meteen dol op haar. Ze trouwden al snel en Frida bleef schilderen. Over verdriet, ziektes, vrouwen en heel soms ook over vrolijke dingen. Frida Kahlo Van klein tot groots, als klein meisje die al opviel, groeide ze uit tot een grootse vrouw. Een vrouw met doorzettingsvermogen, een eigen visie en met heel veel moed.

Prachtig om dit verhaal al voor jonge mensen te kunnen vertellen. Uiteraard is het een vriendelijk boek en zie je niks terug van de rauwheid die Frida in haar echte kunstwerken had. Maar dat doet er nu ook niet toe. Het gaat om haar verhaal, haar leven en haar reis die ze heeft gemaakt. Het is een icoon geworden die vele mensen nog steeds inspireert en ik vind het heel tof dat Frida Kahlo van klein tot groots is uitgebracht. Achterin vind je een korte biografie wat net wat meer uitleg geeft en de diepte ingaat. Een pareltje in mijn boekenkast!

Specificaties Frida Kahlo van klein tot groots

Auteur: Maria Isabel Sánchez Vegara | Illustraties: Gee Fan Eng | Uitgever: De Vier Windstreken | 9789051167412 | Mei 2019 | 3 -12 jaar | 36 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.